En de winnaar is…

Afgelopen vrijdag 23 mei vond het finale evenement van Wereldverbeteraar van het Jaar plaats.

De finalisten Tim en Ivi Huijsmans (Red de Aarde), Anouk Hopman (Prentenboek over AIDS) en Racheal van Damme (Opvang in Ethiopië) streden hier om de titel Wereldverbeteraar van het Jaar,
een expeditie naar Cambodja én een ontmoeting met minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

 

Daarnaast maakten alle finalisten kans op financiering voor hun initiatief.

De Goede Doelen

De scores van de finalisten lagen ontzettend dicht bij elkaar en de spanning was dan ook tot het laatste moment te voelen. Tim en Ivi Huijsmans werden met hun organisatie Red de Aarde de Wereldverbeteraars van het Jaar. Zij strijden hard voor het behoud van de bijen. De tweede prijs ging naar Racheal van Damme. Samen met haar klas zet zij zich in voor vrouwenopgang in Ethiopië.

De derde prijs was voor Anouk Hopman, die bezig is met de ontwikkeling van een prentenboek over AIDS waarmee kinderen tussen de zes en tien jaar worden voorgelicht.

De finalisten kwamen ieder met een touringcar vol fans richting Utrecht. Gejoel, gejuich en veel spandoeken;
het Media Plaza stond op zijn kop! Na een kort filmpje ter introductie kregen de finalisten drie minuten om het publiek en de jury nog één keer uit te leggen waarom zij de titel ‘Wereldverbeteraar van het Jaar’ verdienden.

De juryleden, Lynn Zebeda (Dr. Monk, Worldconnector), Eefje van Gorkum (actrice Spangas) en Anne Poorta (Buitenlandse Zaken), waren zeer onder de indruk. Niet alleen hadden alle finalisten al een succesvol initiatief opgezet waarmee ze daadwerkelijk de wereld verbeteren, ze gaven ook inspirerende presentaties en betrokken veel mensen bij hun initiatieven.

Spetterend optreden

Na een spetterend optreden van Yes-R was het aan de jury om een oordeel te vellen. De finalisten hadden al stemmen verzameld via internet en in de zaal, maar de jury moest de doorslag geven. Tim en Ivi wisten uiteindelijk Racheal en Anouk net achter zich te houden en mogen zich daarom ‘Wereldverbeteraar van het Jaar’ noemen.

FemNa40