Stichting Ambulance Wens

Het is allemaal begonnen met de wens van iemand die aan bed gekluisterd was en niet lang meer te leven had.

Hij wilde graag nog één keer aan de waterkant staan en varen door de Rotterdamse haven.

 

Stichting Ambulance Wens startte in april 2007 met het vervullen van de laatste wens van mensen die nog maar heel kort te leven hebben. Een wens zoals: ‘nog één keer de zee zien’ of ‘afscheid nemen van mijn huis’, wanneer je in een hospice verblijft of ‘dat nieuwe huis van mijn kind of kleinkind bekijken’.

Het zijn maar enkele voorbeelden van de talloze hartenwensen die de Stichting inmiddels al heeft vervuld.
Elke wens wordt kosteloos volbracht door vrijwilligers met een medische achtergrond.

Voor het vervoer van de wensen zijn vier speciaal ontworpen ambulances beschikbaar. Ze zijn rondom voorzien van ramen, zodat de patiënt comfortabel zittend of liggend alles kan zien wat er buiten gebeurd.
Van buiten naar binnen kijken kan niet! Ook is er een speciale brancard met een luxe matras, zodat de patiënten heel comfortabel kunnen liggen.

Verbaasd en ontroerd

De reacties van mensen die met onze vrijwilligers ‘op pad’ zijn geweest, zijn altijd vol lof. Zo is er veel waardering voor de deskundigheid en de rustige en snelle manier van optreden door de vrijwilligers op de speciale wensambulances. Daarnaast zijn veel mensen verbaasd en ontroerd over het feit dat zo’n wens zo maar in vervulling is gegaan.

De Stichting Ambulance Wens is trots op zijn vrijwilligers. Zij gebruiken hun vrije tijd om een beetje geluk te brengen bij mensen die in de laatste fase van hun leven zijn. Dankzij hun inzet kunnen elke dag twee à drie wensen vervuld worden.

Meer weten?

De Stichting kan haar werk alleen doen dankzij de financiële ondersteuning van particulieren, instellingen en bedrijven. Wil je meer weten over onze Stichting of het persoonlijke verhaal van onze wensers lezen, kijk dan op www.ambulancewens.nl. Je kunt ook bellen naar 010 226 5516. Elke gift is uiteraard welkom!

Geplaatst door: Kees Veldboer, Directeur Stichting Ambulance Wens.

Gerelateerde artikelen

FemNa40