Van manuscript naar boek (17) - Gestructureerde chaoot

Zo, ik ga het niet meer doen. Ik breek mijn afspraak met mezelf en mijn belofte aan jullie.

Want het werkt niet. Voor mij althans niet. Dat je het maar weet.

 

De eerste andere - Hoofdstuk 17

Waar ik dan mee stop? Met wekelijks bloggen over de voltooiing van mijn roman. Daar valt namelijk amper elke week iets leuks of boeiends over te melden. Er gaat dan ook veel tijd mee verloren, tijd die ik beter kan besteden aan diezelfde roman. Mensen beginnen er ook steeds nieuwsgieriger naar te worden en ongeduldig.

Nee, ik stop waarschijnlijk niet met wekelijks bloggen, dat vind ik veel te leuk. Ik ben ook eigenwijs genoeg om te denken dat ik best wat te vertellen heb. Er zijn allerlei interessante onderwerpen die nu niet aan bod komen, omdat ik mezelf zo aan banden leg. Wat overigens vaak best handig is voor een grenzeloos iemand als die ik die alles leuk vind en alles wil doen.

Maar ik ga het loslaten, die restrictie van het onderwerp van mijn blogs. Ik ga weer als vanouds schrijven over alles wat ik tegenkom. Dat kan zijn in mijn coachings, in mijn persoonlijke leven en ontwikkeling en misschien zelfs in het boerenleven waar ik sinds een aantal jaren deel van uitmaak.

Hoe ik daar zo toe kom?

Xandra was de druppel. Nadat al meer mensen mij hadden gevraagd waarom ik mezelf zo’n strak regime opleg, vroeg zij het ook. Haar heb ik ingehuurd om mee te sparren over de zakelijke kant van mijn schrijverij.

En als je iemand inhuurt is het slim om naar haar te luisteren of in elk geval om goed na te denken over de vragen die ze stelt. Dus dat deed ik. Met deze consequentie: ik mag nu weer bloggen over wat ik maar wil. Heerlijk.

Gestructureerde chaoot

Xandra helpt mij ook met structuur aanbrengen, een hele klus voor een chaoot als ik. En ze doet het goed.
Ik heb nu zelfs mijn blogonderwerpen in drie categorieën ondergebracht en jij als lezer bepaalt zelf over welke onderwerpen je blogs wilt ontvangen: alles of je klikt hier om je af te melden voor de blogs over het afronden van mijn roman, over persoonlijke ontwikkeling of over het boerenleven.

Nadeel is natuurlijk wel dat je dan niet elke week meer een blog krijgt. En dit is dan mijn eerste andere.

Blog. Over... ja, over wat?

Gerelateerde artikelen

Leren

Door:

Vraag mij waar ik goed in ben en ik benoem wat beter kan. Dáár ben ik namelijk goed in, in ramp-reflectie.

Lees verder

FemNa40