Duurzame tuinschermen

Vlechtwerk tuinschermen en -meubelen zijn een klasse apart. Onverminderd populair, vanwege hun karakteristieke, warme en natuurlijke uitstraling.

Nadeel van natuurlijke materialen als riet, rotan en wilgenteen is alleen dat ze, met name als tuin-schermen, regelmatig vervangen moeten worden.

Maar nu is er Kubu: een innovatief kunststof fibermateriaal, ontwikkeld door Made by VBL, dat wèl een tuinleven lang meegaat.

 

Het materiaal heeft de natuurlijke uitstraling van wilgenteen, maar is met een dikte van 18 mm aanzienlijk steviger en robuuster. Dit maakt de tuinschermen en –poorten van Made by VBL anders: afscheidingen om je mee te onderscheiden.

Kubu

Wilgenteen is een natuurlijk materiaal, lang en soepel en daarmee bij uitstek geschikt om mee te vlechten.
In Indonesië worden er van oudsher manden van gemaakt, maar ook tuinschermen en –meubelen. Nadeel is dat wilgenteen niet heel lang meegaat. Made by VBL, een familiebedrijf met roots in zowel Indonesië als Nederland en van huis uit ontwerpers en hoveniers, heeft veel ervaring met tuinschermen en erfafscheidingen van traditioneel gevlochten natuurlijke materialen. Die moesten ze om de zoveel jaar vervangen. Daarom werd gezocht naar een duurzaam alternatief met dezelfde uitstraling. En dit leidde tot de ontwikkeling van Kubu, een gecertificeerd hoogwaardig kunststof fiber.

Duurzaam en dik

De voordelen van fiber ten opzichte van natuurlijke materialen, zijn legio. Zo zijn de tuinschermen en poorten van Made by VBL onderhoudsvrij, UV- en weerbestendig. Daarnaast recyclebaar, maar vooral dus erg duurzaam: ze gaan een tuinleven lang mee. Het fiber vlechtwerk benadert de natuurlijke uitstraling tot in detail. Maar meest opvallende kenmerk is de dikte van het materiaal: 18 mm is aanzienlijk dikker dan andere vlechtwerk schermen. Dit geeft de panelen van Made by VBL een originele, robuuste uitstraling; stoer en stevig.

Tuinschermen en poorten

In de collectie van Made by VBL zitten verschillende panelen die als tuinscherm en poort toegepast kunnen worden. De panelen zijn gemaakt van een gepoedercoat aluminium frame met spijlen in bruin/grijs of zwart en ingevlochten met 18 mm dik fiber in de kleuren Nature of Black, in de maat 180x180 cm. De panelen kunnen compleet worden geleverd met 270 cm lange aluminium palen, gepoedercoat in grijs/bruin of zwart, waartussen de panelen blind te bevestigen zijn.

Al met al een zeer lichte, maar duurzame constructie. Dezelfde panelen zijn er ook in de Double Weaving variant, waarbij met ‘stroken’ van 6 fibers tegelijk gevlochten wordt. De paneelpoorten, ook in 18 mm dik fiber in Nature of Black, zijn 180 cm hoog en 90 cm breed en worden compleet geleverd met RVS hang- en sluitwerk, incl. een antidiefstalplug.

Kijk voor meer informatie op: madebyvbl.com

FemNa40