Luxe hout in huis

Ambacht en vakmanschap zijn al een tijd buzzwords op trendgebied.

Ze doen denken aan ingeleefde werkplaatsen en roepen een romantisch beeld op van de oude timmerman die zeeën van tijd aan een stoel besteedt.

Maar wat als je als gerenommeerd ontwerper een commercieel succesvolle collectie op de markt wilt zetten?

 

Dan is er maar één antwoord: De La Espada, houtbewerkers voor de luxemarkt en design management bedrijf extraordinaire. Misschien brengt het je op ideeën.

De La Espada heeft in een Noord-Portugal een eigen productiefaciliteit waar de beste vakmensen werken met materialen van topkwaliteit en, oké, ook de laatste geavanceerde techniek. Daar willen behoorlijk wat sterontwerpers mee werken en het schort niet aan het talent dat zich graag met het bedrijf verbindt.
De nieuwe collecties die op de beurs Maison & Objet werden gepresenteerd,  waren om van te watertanden.

Het mooiste walnoten- en eikenhout, donker of licht geolied, heeft een glansrol in de nieuwe tafels en stoelen en gecombineerd met luxe bekleding in leer of stof in banken, bedden en fauteuils. Zelfs wie niets van hout afweet, zal herkennen dat de verbindingen van ongeziene kwaliteit zijn.

Het nieuws op een rij

Luca Nichetto is nieuw bij De La Espada, maar wist er in een jaar tijd een collectie van 13 stuks te produceren. Het vormt een compleet interieur met onder andere een bed, leren bank, hoge bergère stoel en eetkamerstoelen van gebogen hout.

Alles ademt de luxe van Amerikaans Mid-century Design, Italiaans postmodernisme en een vleugje Scandinavië. Dat hij het grondig aanpakt blijkt ook uit zijn samenwerking met een fotograaf die het kleurenpalet bepaalde en een atelier die de naden op historische wijze naaide.

Autoban is een oude rot bij De La Espada. De nieuwe bank en het bed hebben ronde vormen waarin velours en hout in elkaar opgaan. De Maze table is een tour de force van traditionele houtbewerkingstechnieken uit de Ottomaanse tijd.

Neri & Hu ontwierpen een frame structuur waardoor accessoires als tafeltjes en lampen aan de bank en het bed te klikken zijn. De Shaker eetkamertafel en stoelen kregen een cleane belijning en een utility uiterlijk dat helemaal on trend is.

Matthew Hilton deelde de quote: 'If you live with something, you might pick it up and look at the bottom. So the bottom of it is equally important. Every aspect is important because it is something that is going to stay in your life' en bevestigt daarmee aan alle kanten van zijn bed, nachtkastje, bank en tafel evenveel aandacht te hebben besteed.

Bron en foto's: Perscentrumwonen en Woonmodetrends.nl

Gerelateerde artikelen

Behangtrends 2015 (2)

Door:

De grote lijnen van je interieur, Houd je het graag net wat neutraler op de muur, maar wil je het interieur wel aankleden, dan kies je voor een structuurbehang met een subtiel grafisch patroon.

Lees verder

FemNa40