Milaan flirt met het interieur

Verleidelijke en vrolijke kleuren, eenvoudige vormen met aandacht voor functie en comfort, natuurlijke materialen en nieuwe must haves zoals de mini-fauteuil, glaswerk en schommelstoelen.
Het zijn de signalementen voor het interieur van nu. We zagen het tijdens de Designweek in Milaan, met als grootste evenement de internationale meubelbeurs Il Salone del Mobile die jaarlijks circa 350.000 bezoekers trekt. We selecteerden een aantal hoogtepunten: nieuw design om verliefd op te worden!

Roze wolk

Naast de bekende wit, zwart, beige en grijstinten hangt er een grote roze wolk in de lucht, met erachter een felgele zon! We zien neon roze en geel voor bijvoorbeeld het moderne en trendy interieur.
In lieve pasteltinten geven de kleuren een romantisch gevoel en retro kleuren als oudroze, oker en mosterd zorgen voor een klassieke twist.

Tropisch tintje

De tropische tinten van de Wood bikini chair brengen je in gedachten naar een zonnig eiland. De eikenhouten stoel is minimalistisch en elegant van vorm, en modisch door de pasteltinten en dip dye gekleurde poten.  www.moroso.it

Gotta love Luca

In Keulen waren we al onder de indruk van zijn green living concept ‘Das Haus’, en in Milaan was het weer raak; we zijn verliefd op zijn nieuwe opbergsysteem Toshi (Japans voor stad). Elke container is uniek door een gravure op de deur of lade. Er zijn verschillende containers die je zelf kunt stapelen of los met elkaar combineert. Zo maak je jouw eigen ‘skyline’ in huis! www.casamania.it.

People pleaser

Hij is zacht, comfortabel en ziet er – vooral in lichtroze – lief uit. Met de nieuwe stoel ‘Ease’ van Arco zit je op een roze wolk.
De leuning is flexibel en vormt zich naar je lichaam. Bovendien kan de zithoogte aangepast worden aan jouw lengte.
Een echte people pleaser dus! www.arco.nl

Foto links: De tropische tinten van de Wood bikini chair brengen je in gedachten naar een zonnig eiland. De eikenhouten stoel is minimalistisch en elegant van vorm, en modisch door de pasteltinten en dip dye gekleurde poten.  Foto rechts: Er is maar één stoeltje voor nodig om je interieur een stevige stroomstoot te geven; een stoeltje zoals de That leunstoel van E15. Pittig! www.e15.com

Bron: Perscentrum Wonen

 

FemNa40