Vrouwelijke kleurvirtuozen

Ben je geïnteresseerd in de nieuwste trends op kleurgebied hou dan de volgende twee namen in de gaten. Beiden vrouw en beiden internationaal erkend voor hun kleurentalent zijn het Patricia Urquiola en Hella Jongerius die de dienst uitmaken.

 

Patricia Urquiola - Love me Tender

Patricia Urquiola voelt als geen ander aan wat de trends zijn op interieurgebied. Sterker nog: ze zet de trend met deze nieuwe modulaire bank (love me) Tender voor het Italiaanse merk Moroso. Dankzij een technisch hoogstandje – het aluminium onderstel met onzichtbare rails– kun je de houten poten op elke plek vastklikken. Net zoals de rugleuning en bijzettafeltjes. Je kunt dus spelen met de vorm van de bank en het gebruik ervan aanpassen: voor een verliefde tête-à-tête of om gewoon naast elkaar te ploffen. De rode, lichtblauwe en roze versie is gedurfd en eigentijds voor de komende tien jaar!

Hella Jongerius - East River Chair

Hella Jongerius kreeg van het Nederlandse Ministerie voor Buitenlandse Zaken de opdracht om binnen het kader van de algemene renovatie van het VN-hoofdkwartier in New York, de Northern Delegates Lounge onder handen te nemen. Dit project inspireerde de Nederlandse designer tot het ontwerp van een nieuwe loungefauteuil: de East River Chair voor Vitra. In haar werk combineert Hella industriële met ambachtelijke elementen, hightech met lowtech, traditie met moderniteit. Nu dus ook bij de East River Chair, met een markante vorm en de ongedwongen combinatie van zeer uiteenlopende materialen zoals hout, metaal, leer en stof.
De kleuren van de fauteuil zijn tot in detail uitgedacht en op elkaar afgestemd: een lichte stof omkadert een donker zitoppervlak en rugleuning. De gekozen kleurencombinatie bepaalt de uitstraling: van gedempt en rustig tot vrolijk en bont.
De kleuren- en materiaalkeuze is naast esthetisch ook functioneel. Het leer beschermt de armleuningen tegen vuil en slijtage en het steviger gestoffeerde zitkussen biedt comfortabele ondersteuning. Dankzij de handige greep aan de achterkant, kan de fauteuil ook makkelijk worden verplaatst.

Bron: Perscentrum Wonen

FemNa40