Boek: De Wilden

In haar literaire roman De Wilden beschrijft Marion Pauw over de vraag wat het leven werkelijk de moeite waard maakt.

Verder schreef ze het succesvolle Zondaarskind, Jetset en haar eerste roman De Wilden.

 


Auteur
Marion Pauw

Nani heeft alles wat haar hartje begeert: een huis ontworpen door haar man, een bekend architect, een tienerdochter, een zoon én leuk werk. Maar dan begint ze een korte affaire, waarna ze persona non grata wordt in haar gezin.

Om haar gezin in kalmer vaarwater te brengen, boekt ze voor zichzelf een reis naar Panama. Daar, diep in de jungle, neemt ze een tweede verkeerde beslissing, die haar bijna het leven kost. Ze heeft de moed al opgegeven als ze toch nog gered wordt en bij een indianenstam terechtkomt.

Zonder geld, telefoons, ijskasten en stress leiden de Indianen een leven dat in groot contrast staat met het Amsterdamse leven dat Nani kent. Met vallen en opstaan maakt ze zich de gebruiken van de stam eigen en leert ze wat geduld is, maar ook waarom ze niet in de schemering in de rivier moet gaan zwemmen.

De enige die niet blij is met haar komst, is de sjamaan van het dorp. In zijn jeugd werd hij meegenomen door de missionarissen en hij weet waartoe de ‘witte mensen’ in staat zijn.

Terwijl Nani geleidelijk zijn vertrouwen wint, dient een nieuwe bedreiging zich aan: de beschaving rukt op, in de vorm van ambtenaren en bulldozers. Voor Nani tijd om te beslissen waar ze thuishoort en wat werkelijk de moeite waard is om voor te vechten.

De Wilden is een ontroerende en meeslepende roman over de botsing tussen verschillende culturen, over de beleving van tijd en over de vraag waar het in het leven om draait..

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40