Boek: In the Wild

Nadja Hüpscher trekt er regelmatig op uit om haar nietsontziende oor te luister te leggen.

Op uiteenlopende plaatsen zoals de Kentucky Fried Chicken in de Bos en Lommer, een terras aan de Zeelandse kust of de foyer van de schouwburg in Dordrecht vangt ze flarden van poëtische, hilarische of soms melancholieke dialogen op over alles wat mensen bezighoudt: relaties, liefde, verdriet, het gezin, het werk.

 

Kortom het leven zelf!

Auteur

Nadja Hüpscher

Biografie
Nadja studeerde Culturele Bedrijfsvoering en deed aan amateurtoneel. Tijdens haar studie speelde ze in Hufters & hofdames van Eddy Terstall. Daarna speelde ze in veel van zijn films een prominente rol, onder andere in
De boekverfilming, waarvoor zij in 1999 een Gouden Kalf voor Beste Actrice ontving.

In 2004 speelde ze de rol van dochter Joy van het titelpersonage in Simon, de film die op het Nederlands Film Festival van 2008 achter Zwartboek op de tweede plaats van beste Nederlandse films aller tijden belandde.

In 2008 werd zij genomineerd voor een Gouden Kalf voor haar rol in de film Dennis P. van Pieter Kuijpers.
Naast het acteren was Hüpscher regie-assistent van Arno Dierickx voor de film Bloedbroeders en de serie Deadline. Daarna ging zij eigen voorstellingen maken.

Begin 2007 was Hüpscher te zien als een van de deelneemsters aan de zevende serie van Wie is de Mol? van de AVRO. Hüpscher viel in de 7e aflevering af.
 

Nadja is ook op bezoek geweest bij de Wereld draait door voor haar theaterstuk wat in januari in premiere gaat, zie hier het interview.

Gerelateerde artikelen

FemNa40