Winactie boek ‘Lachyoga, lachen zonder reden’

Wil je in aanmerking komen voor een gesigneerd exemplaar van ‘Lachyoga, lachen zonder reden’?

Voor jezelf, of om weg te geven aan iemand die je na aan het hart ligt?

‘Lachyoga, lachen zonder reden’ is een boekje met oefeningen geschreven door onze vaste blogster Saskia van Velzen.

 

Wat moet je doen?
Stuur een e-mail naar info@femna40.nl
Like de Facebookpagina www.facebook.com/FemNa40
En haal alvast het korte gratis boekje op van de website www.lachwinkel.nl

Lachen is goed, goed lachen is beter

Kinderen lachen nog wel 300 keer per dag, maar volwassenen gemiddeld nog maar 15 keer. Terwijl we weten dat lachen gezond is, het spreekwoord bestaat tenslotte niet voor niets.

Om te blijven lachen of misschien zelfs weer te leren lachen ontwikkelde Dr. Madan Kataria in 1995 de lachyoga. Het boek ‘Lachyoga, lachen zonder reden’ is geschreven om mensen kennis te laten maken met lachyoga. Volg de vijf stappen van SMILE om de ins en outs van de lach te leren kennen.

Een klein stukje uit het boek:

Lachen is aanstekelijk

Geeuwen is aanstekelijk, lachen is aanstekelijk. Door onze spiegelneuronen hebben we de neiging en de mogelijkheid om andere mensen in gedachten ‘na te doen. Dit zorgt ervoor dat we kunnen invoelen hoe iemand zich voelt en dit helpt ons weer om situaties in te kunnen schatten. De spiegelneuronen zijn dus van onschatbare waarde.

Als iemand lacht en dit wordt door onze neuronen in ons gespiegeld, dan worden ook onze leuke herinneringen als het ware ‘aan’gezet. Herinneringen aan momenten van de slappe lach, vroeger met vrienden of vriendinnen, vliegen als vanzelf omhoog waardoor de lach nog meer waarde krijgt.

40 Basisoefeningen om te lachen

In het boek vind je ook de veertig basisoefeningen. Een leuke en handige lach is de telefoonlach (nummer 3). Want hoe moet dat als je op straat loopt en zin hebt om te lachen? In je eentje is dat vreemd. Maar als je je telefoon aan je oor hebt niet meer.

Dus... je loopt op straat en pakt je telefoon. Dan stel je je voor dat je je beste vriend of vriendin aan de telefoon hebt en die vertelt je een hilarisch verhaal. En jij kunt heerlijk lachen, geen probleem toch met die telefoon! Oooh, hahahahaha, hihihihi. Tijdens de lachyoga oefenen we dit. Het is echt een leuk gezicht, al die lachende mensen met hun handen aan de oren.

We verloten 3 exemplaren.

Gerelateerde artikelen

FemNa40