In 7 stappen naar een gezond gewicht

Nog een maandje of drie en het is weer zomer. Je bent tijdens de winterperiode misschien wat aangekomen in gewicht en je zomergarderobe zit niet echt comfortabel meer. Je wilt dus voor de zomer nog een paar kilo kwijt. Met deze 7 stappen kun je verantwoord aan de slag.

 

 

 1. Bereken je BMI en bepaal of en hoeveel je zou moeten afvallen.
 2. Stel jezelf de vraag of dit het juiste moment is. Serieus aan je voedingspatroon werken kost aandacht en doorzettingsvermogen.
 3. Meer dan een halve tot 1 kilo per week afvallen is genoeg. Wanneer je geleidelijk afvalt, blijft het er veel langer af. Op deze manier is het ook veel beter vol te houden.
 4. Eet gezonder, minder, maar zeker niet te weinig! Mannen mogen niet minder dan 1800 calorieën eten en vrouwen niet minder dan 1500 per dag. Eet rustig, op regelmatige tijden.
 5. Let op met:
  - Vet (gebruik wel wat op brood en om het vlees mee te bakken, want zonder vet loop je kans op obstipaties
  - Suiker
  - Alcohol
 6. Varieer. Alleen door te variëren krijg je alle voedingsstoffen binnen. Niet één product bevat alle voedingsstoffen. Sla geen maaltijden over.
 7. Beweeg. Door meer en bewuster te gaan bewegen is het makkelijker om verandering in je voedingspatroon vol te houden. Je blijft ook langer en beter op gewicht en je lichaam blijft mooier in model.

 

Sta niet vaker dan 1 keer per week op de weegschaal. Elke keer op hetzelfde tijdstip. Meer wegen heeft geen zin. Maakt alleen onnodig onzeker.
Wanneer het lastig is om alleen af te vallen, kun je best wat hulp gebruiken. Voor een persoonlijk voedingsadvies en vragen over gezond gewicht en afvallen of aankomen, kun je terecht bij een BGN gewichtsconsulent. De BGN gewichtsconsulent wordt door diverse zorgverzekeraars vergoedt.

Gerelateerde artikelen

FemNa40