De eed van Hippocrates

Je hebt vast wel eens gehoord van de oude Griek Hippocrates. Hij wordt beschouwd als de grond-legger van de westerse geneeskunde.

Elke arts legt dan ook de 'eed van Hippocrates' af, waarin de arts belooft om te zorgen voor de zieken en het belang van de patiënt voorop te stellen.

 

Hippocrates was degene die zei: ‘Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’. Het allerlaatste waar artsen tegenwoordig les over krijgen is voeding. De gemiddelde arts krijgt geen les over voeding, wel over medicijnen. Dat maakt dat hun opleiding geen geneeskunde is, maar medicijnleer.

Hippocrates Health Institute

Ik heb de afgelopen weken het Hippocrates Health Institute (HHI) bezocht in Florida, gelegen in het zuidoosten van Amerika. Daar heb ik geen spijt van gehad, want ik heb er zeer veel nieuwe inzichten opgedaan. Veel mensen die hier komen zijn ziek en willen overstappen op de leefstijl van dit instituut, meestal met groot succes.

Het valt me op dat vooral veel mensen met kanker aan deze uitdaging beginnen. De mensen die ik sprak waren namelijk klaar met de reguliere weg, omdat de praktijk had uitgewezen dat dit voor hen niet werkte.
Brian Clement, de directeur van het HHI zegt dan ook dat 93% van de mensen met een chemokuur uiteindelijk de ziekte toch gewoon weer terugkrijgt.

Chemo heeft dus een gemiddelde genezingsscore van 7%. Als ik dat afzet tegen de 30-60% genezingsscore van een placebomedicijn, dan vind ik dat wel erg laag. Ik ben zelf een gezonde jonge kerel, maar als ik aan chemo begin, is het nog maar de vraag of ik het overleef.

Wat houdt de HHI-levensstijl dan in?

Allereerst eten ze op het instituut alleen rauw plantaardig en grotendeels uit eigen tuin. Ik ben in hun tuin geweest en ze draaien er zelfs klassieke muziek om de plantjes nog gelukkiger te maken. Rauw eten bevat nog alle nutrinten en levenskracht. Kiemen bevatten 10 – 30 keer meer nutriënten dan in groente te vinden is. Voeg dus meer kiemen toe aan je dieet.

Ze eten er ook geen dierlijke producten. Ik denk dat dierlijke producten heel gezond kunnen zijn als ze van goede bron zijn, maar de enorme hoeveelheid eiwitten en vetten kan het lichaam van zieke mensen belasten. Zieke mensen kunnen dus door middel van het eten op het Hippocrates instituut ontgiften en opbouwen.
Zo worden er ook klysma’s en darmspoelingen gegeven.

Ik heb dat ook ondergaan en kan het iedereen aanraden. De dikke darm verzamelt in de loop der jaren een zwarte plak die toxisch en ziekmakend kan zijn: daar wil je echt vanaf!

Voedsel is arm aan belastende stoffen

Het voedsel op het HHI is nog beter dan biologisch of van Demeter. Omdat het eten daar zo vol is van voedingsstoffen, heb je gauw genoeg gegeten en krijg je niet snel weer trek. De voeding is arm aan belastende stoffen. Hoewel vetten gezond kunnen zijn, kan teveel vet de hoeveelheid zuurstof in het bloed verlagen.

Kankerpatiënten doen er dan ook goed aan dit tijdelijk even terug te schroeven. Het eten op HHI is ook zeer arm aan suiker (gewoon niet, zelfs geen natuurlijke suikers), waardoor veel zieke mensen enorm opknappen.

Op twee momenten van de dag worden er groene sappen geschonken op basis van (kiem)groenten. Erg lekker. Je mag trouwens onbeperkt gebruik maken van de tarwegrassapbar om door dit ultiem voedende drankje je gezondheid te laten terugkeren.

Tarwegrassap is op de kaart gezet door Ann Wigmore, de oprichtster van dit instituut. Ze heelde zichzelf en anderen hiermee van kanker. Als je bedenkt dat tegenwoordig 1 op de 2 Nederlanders kanker krijgt, zou je willen dat meer mensen deze kennis in huis zouden hebben. Een bezoek aan dit instituut is een reset voor je lichaam. Ik denk dat tijdelijk even rauw gaan je lichaam de kans geeft zich te herstellen en te detoxen.

Op het HHI prikken ze regelmatig bloed. Ook kunnen ze er intraveneus (via de aderen) vitamine C of andere vitamines toedienen, vooral voor kankerpatiënten interessant. Op het HHI werken ze alleen met natuurlijke vitamines, want helaas zijn 93% van de supplementen in de handel van synthetische aard. Waarschijnlijk ook jouw multivitamine, al denk je van niet.

Er zijn tal van zwembaden en sauna’s te vinden om te ontspannen en te ontgiften. Doorlopend zijn er lezingen en workshops over hoe je gezonder kunt leven. Omdat er veel mensen zijn die aan hun gezondheid willen werken, doe je er snel nieuwe vrienden op.

Als je meer wilt weten over dit geweldige Instituut, dan raad ik je zeker het boek Rauw, Naakt en Gezond van Suzanne Poot aan. Ze beschrijft hierin haar ervaring met het HHI en wat het met haar en anderen heeft gedaan.

Gezonde groet, Juglen Zwaan
aHealthylife.nl

Gerelateerde artikelen

Bio-LOGISCH

Door:

Het woord zegt het eigenlijk al, bio-LOGISCH. Voedsel, brandstof voor lijf en leven, waarom zou je jezelf niet het beste gunnen? Ik heb al verschillende keren geschreven over eten waarvan is gebleken dat het goed is.

Lees verder

FemNa40