Diervriendelijk vlees nu online te koop

Het duurzame en diervriendelijke vlees van Koopeenkoe.nl en Koopeenvarken.nl wordt nu nog vriendelijker. Voor de klanten welteverstaan.

Tot nu toe waren de pakketten vooral geschikt voor tweepersoonshuishoudens, maar inmiddels zijn er vleespakketten in verschillende groottes.

 

Het proefpakket is ideaal voor wie eerst eens wil proberen of het bevalt of voor een klein huishouden.
Het grote pakket is geschikt voor stellen en gezinnen van vier, omdat al het vlees per twee verpakt is.

Bij Koopeenkoe.nl en Koopeenvarken.nl koop je samen met andere consumenten via de website vlees van koe of varken met een gezonde leefstijl. En dat proef je.

Blije beesten

De koeien van Koopeenkoe.nl wonen in lichte, ruime stallen en lopen daarnaast lekker in de wei, waar ze een mix van (natuurlijk bemest) gras en kruiden eten. De koeien worden bijgevoederd met tarwe en antibiotica wordt alleen toegediend als de dieren ziek zijn, dus niet preventief.

Ook de varkens van Koopeenvarken.nl hebben voldoende ruimte om te spelen en te rennen, zowel binnen als buiten. Ze eten gezonde zaken als (biologische) granen, stro en gemalen maïs. Bovendien mogen ze langer groeien, tot een gewicht van dik 90 kilo. 

Zelfs het slachten gebeurt zo diervriendelijk mogelijk, door de dieren zo min mogelijk stress te laten ervaren. Die kwaliteit van leven komt ook de smaak van het vlees ten goede.

Omdat Koopeenkoe.nl en Koopeenvarken.nl van de boer direct aan de consument levert, is het vlees ook nog eens goed betaalbaar.

Over Koopeenkoe.nl

Koopeenkoe.nl werd opgericht naar aanleiding van verschillende vleesschandalen en de wetenschap dat vlees soms jaren in grote vriescellen ligt te wachten tot het verkocht wordt. Het motto: eet minder vlees, maar eet goed en traceerbaar vlees.

Koopeenkoe.nl biedt de consument de kans om via de website een deel van een koe te kopen die een gezond leven heeft geleid. Als de koe voor 100% is verkocht, wordt het dier geslacht, twee weken gerijpt en verwerkt tot mooie vleesproducten die in een pakket verpakt worden.

Hoeveel mensen al een deel besteld hebben, is op de website te volgen. Voor ieder vleespakket dat verkocht wordt, doneert Koopeenkoe.nl een bedrag aan Compassion, een organisatie die wereldwijd kinderen wil bevrijden van armoede.

Koopeenvarken.nl werd begin 2015 opgericht en werkt volgens hetzelfde principe. Beide concepten zijn van begin af aan een groot succes geweest.

Bron

Gerelateerde artikelen

FemNa40