Luchtvervuiling schadelijk?

In het verleden heb ik een tijd in Friesland gewoond. Het viel me op dat de lucht daar een stuk schoner is dan in het Midden van Nederland.

Toen ik eens een satellietscan zag van de luchtvervuiling boven de EU en de gehele wereld werd het me duidelijk.

 

In het midden van Nederland wonen we in de buurt van veel industrie. De Rotterdamse haven waar grondstoffen zoals olie binnenkomen, het Duitse Ruhrgebied en dan ook nog met industrieland België om de hoek. Voor mij reden om de dag altijd te beginnen met een detox shake.

Wat zit erin?

Elke ochtend maak ik in mijn Hurom slowjuicer een sapje van komkommer, bleekselderij en kiemen.
Daarbij doe ik dan wat spirulina, chlorella, tarwegras en MSM. Dit meng ik en drink ik op. Dit alles tezamen is absoluut een ontgifter.

Ook eet ik veel bladgroen omdat chlorofyl van bladgroen zeer ontgiftend werkt. Zo roerbak ik boerenkool of verwerk ik de boerenkool in een salade of in een smoothie.

Sinds kort heb ik een Bianco hogesnelheidsblender. Het resultaat is veel fijner dan een lagesnelheidsblender, waardoor er meer vezels zijn opengebarsten en de voedingsstoffen daadwerkelijk vrijkomen.

Seminar

Vorige week zondag was ik samen met duizend anderen bij het seminar van David Wolfe. Behalve dat het erg Amerikaans was en er de nodige commercie voorbijkwam, deelde hij ook interessante inzichten met ons.
Ik noem even wat pareltjes.

Zo zegt David Wolfe dat onze genen niet vaststaan, maar dat deze aan- of uitgezet kunnen worden door onze omgeving. Dit fenomeen is al bekend en noemen we ook wel epigenetica. Wat nieuw voor mij was, is dat niet alleen onze omgeving de genen aan of uit kan zetten, maar dat ook onze gedachten dat kunnen. Zoals jij de wereld beleeft en zoals je tegen jezelf praat heeft dus invloed op je genen; zeer interessant!

David vertelde ook dat onderzoek heeft aangetoond dat mensen die 3 stuks groenten en fruit per dag eten, gezonder zijn dan mensen die 2 stuks fruit per dag eten. Dat is voor veel mensen geen nieuws. Wat wel nieuws is, is dat mensen die 5 stuks per dag eten, weer gezonder zijn dan diegenen die er 3 eten.

Mensen die 9 stuks groenten en fruit per dag eten zijn nog gezonder! Alleen is het lastig om zoveel per dag binnen te krijgen. Daarom raadt ook David een blender aan. Je kunt simpelweg tarwe of graan vervangen door meer groenten.

Ik neem nu elke dag tussen de middag een soepje met kiemgroente. Lekker warm ten tijde van koude dagen en nog ontzettend voedzaam ook!

Zout

David is ook erg enthousiast over ongeraffineerd zeezout. Elk wezen is volgens hem op zoek naar zout en water omdat dit de basis is van het leven. Zowel de Aarde als ons lichaam bestaat grotendeels uit water met daarin een zoutoplossing. Veel mensen krijgen van zout een hoge bloeddruk, maar dit komt omdat ze bewerkt zout eten en omdat mensen onvoldoende groenten eten.

In groenten zit kalium dat de tegenhanger is van het natrium in zout. Als mensen meer groenten zouden eten,
is meer zout ook geen probleem. Het aandeel natrium in Keltisch zeezout is lager dan in keukenzout. In plaats van natrium zitten in het grijze Keltische zeezout 84 mineralen, die ons organisme voeden tot op celniveau.

Dus als je iemand wat gezondheid cadeau wilt doen met de feestdagen dan is een zak zout wellicht een leuk idee. Het nieuwe boek van David Wolfe kan natuurlijk ook. Ik persoonlijk vind een boek toch handiger dan een seminar. Een boek is geconcentreerde informatie vol pareltjes. Bij een seminar moet je zelf de pareltjes eruit zien te halen.

Gezond leven een lastige opgave

Veel mensen vinden gezond leven een lastige opgave. Er is zoveel waar je rekening mee moet houden. Ik vind het zelf wel meevallen. Als je dagelijks een kleine stap vooruit maakt, dan is het na verloop van tijd een gigantische stap. Vaak kun je met kleine dingetjes je gezondheid al enorm verbeteren!

Zeezout in plaats van keukenzout, haver in plaats van tarwe of roomboter in plaats van margarine. Als je dit soort kleine dingen door de jaren heen hebt geÏmplementeerd en mensen dit op een verjaardag ineens spotten, kijken ze je gek aan. Ik ben dan aan het overdrijven in hun ogen.

Toch zie ik naderhand veel mensen bijdraaien. Meestal doordat ze zelf vastlopen in het reguliere circuit en opzoek zijn naar antwoorden. Door schade en schande wordt men wijs. Dus blijf doen wat goed voelt zonder anderen te willen bekeren, onbewust worden ze gemotiveerd en dat werkt veel krachtiger!

Gezonde groet,
Juglen Zwaan
aHealthylife.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40