A banana a day keeps the doctor away!

Deze smakelijke tropische vrucht vind je volop in jouw favoriete supermarkt of op de markt en ik geloof dat je je niet eens bewust bent van hoe gezond bananen wel zijn.

Lees meer over de voordelen van bananen en waarom je er elke dag een zou moeten eten.

 

Depressie

Volgens een onderzoek dat uitgevoerd was met mensen die lijden aan een depressie en een banaan per dag gegeten hadden, gingen veel van hen zich beter voelen.

De reden hiervoor is het ingrediënt tryptofaan, een type van eiwit dat in ons lichaam omgezet wordt in serotonine of de zogenaamde hormoon van geluk en dit hormoon ontspant, verbetert de stemming en maakt ons gelukkiger.

PMS

Vergeet de pillen en eet in plaats daarvan bananen. De vitamine B6 die bananen bevatten regelt het niveau van glucose, die directe invloed op je stemming heeft.

Bloedarmoede

De grote hoeveelheid ijzer in bananen maakt het mogelijk en stimuleert de productie van hemoglobine en daarmee vermindert de kans op bloedarmoede en helpt deze ziekte te genezen.

Bloeddruk

Dit simpele fruit is rijk aan kalium en bevat een beetje zout, een grote aanwinst in de strijd tegen hoge bloeddruk. Zelfs het Amerikaanse agentschap voor voedsel en medicijnen bevestigt dat deze vrucht wordt gebruikt bij de productie van medicijnen en andere middelen ter voorkoming en bestrijding van een beroerte en een hoge bloeddruk.

Hersenfunctie

Tweehonderd leerlingen van de Tvikenham school in het Verenigd Koninkrijk hebben om hogere resultaten te krijgen het eindexamen, bananen gegeten bij het ontbijt, de lunch en het diner. De gegevens toonden dat dit leidt tot makkelijker en beter studeren omdat de studenten oplettender waren dankzij kalium in de bananen.

Constipatie

Vergeet laxeermiddelen! Bananen zijn rijk aan vezels en een goede hulp bij de normale werkzaamheden van het spijsverteringskanaal.

Kater

Een van de snelste manieren om van een kater af te komen is het drinken van een milkshake met banaan en honing. Bananen kalmeren de maag, de honing compenseert het niveau van het suikergehalte in het bloed en de melk kalmeert en hydrateert het organisme.

Maagzuur

Bananen hebben een natuurlijk positief effect op de zuurgraad van het organisme. Dit maakt hen een ideale bondgenoot in de strijd tegen brandend maagzuur.

Ochtendmisselijkheid

Bananen snacks helpen in het houden van het ideale niveau van suiker in het bloed, die direct de kansen van ochtendmisselijkheid verminderen.

Muggenbeet

Vóór het opdoen van crèmes en andere producten voor het kalmeren van de beet, wrijf de plaats in met de binnenkant van een bananenschil. Velen hebben bevestigd dat dit kalmeert, de zwelling en irritatie stopt en de pijn verlicht.

Zenuwen

Bananen zijn rijk aan vitamine B die het immuunsysteem kalmeren. In plaats van snoep of voedsel dat rijk is aan calorieën, in stressvolle situaties en erna, heeft het organisme een veilig niveau van suiker in het bloed nodig en hierbij kunnen bananen helpen omdat ze een grote bron van koolhydraten zijn.

Zweren

Bananen worden gegeten bij intestinale ziekten (maag) wegens de zachte samenstelling en gladheid. Het is een vrucht die gegeten mag worden zonder de mogelijkheid van gevaar, zelfs in de moeilijkste soorten ziekten. Bananen neutraliseren de zuurgraad en verminderen de irritatie waardoor een beschermende laag in de maag wordt gevormd.

Blauwe plek

Wrijf met de buitenkant van de schil van een banaan 10 tot 30 minuten over je blauwe plek. De schilt zorgt ervoor dat de blauwe kleur wegtrekt en de vlek minder wordt. Super handig dus!

Body Temperature Control

Veel culturen gebruiken bananen als een product om af te koelen, zelfs zwangere vrouwen. In Thailand eten zwangere vrouwen bananen om te zorgen dat de baby geboren wordt met een normale lichaamstemperatuur.

Dus... gaan met die banaan!

Gerelateerde artikelen

FemNa40