Midzomer dagdroom

En hoe is het met jou en je zomergevoel?

Het was leuk te zien dat in mijn vakantie mijn cliënten haast allemaal wat dichter naar hun streefgewicht waren gekomen!

 

Ben wel benieuwd hoe het nu gaat, nu bij velen de vakantie is begonnen of voor de deur staat!! Ik heb het moment aangegrepen om weer heerlijk in mijn recepten te duiken en meer aandacht aan mijn eten te geven.

Wanneer je juist uitgebreider gaat koken en daar de tijd voor neemt, lijkt het wel of alles lekkerder smaakt.

Hoe kom je nu niet aan in je vakantie?


Blijf je houden aan je vaste gewoontes. Ontbijt met een vezelrijk ontbijt, kun je lekker lang op door. Kies niet voor cruesli-soorten met bergen suiker en onze 'gezonde' suikerrijke tussendoortjes, zoals ontbijtkoek en eierkoek.

Let ook eens op je belegsoorten, het is niet het brood of de cracker die dik maakt maar wat erop gaat. Houd het op 3 maaltijden en kies voor fruit tussendoor. Kies ook op vakantie voor zoveel mogelijk onbewerkte voeding. 

Eet liever 4 appels dan een glaasje 'gezond' sap.... waar 20 gram suiker in één 200 ml glas sap zit.

Kook zoveel mogelijk zelf


Wanneer je op vakantie zoveel mogelijk je eigen maaltijd bereidt, kun je er makkelijker voor kiezen om gezond te eten. Je hebt zelf de controle over je voeding en het geeft je het vermogen om zelf te kiezen wat je lekker vindt en het lekker te maken.

Uit eten


Ga je uit eten, kies voor een restaurant dat dezelfde ideeën aanhangt over voeding als jij. Kies voor gegrild vlees of als het kan vis en dan hopen dat er ook nog wat groenten bij zit.

Wat zou het mooi zijn, elk restaurant met een kaart vol onbewerkte, volwaardige producten en allemaal op hun eigen manier.

Alcohol en fris


Vakantie en alcohol, dat hoort voor sommigen wel bij vakantie, maar het is funest voor je gewicht. En alle alcohol, frisdranken, sapjes en zelfs zuivel bevatten heel veel suikers.

Tweemaal zuivel op een dag en af en toe een glaasje alcohol of fris, maar hoe minder hoe beter het is. Kies vaker voor water, je doet jezelf een plezier ook later na de vakantie.

Zo zat ik eigenlijk al dromend te bedenken in deze Hollandse zomer hoe fijn het zou zijn, een vakantie zonder te tobben over je gewicht. Gewoon gaan genieten van alles en iedereen om je heen.

Zorg voor lekker eten, maak er een feestje van. Hoe gezonder en volwaardiger des te beter gevoel je overhoudt en het maakt je nog gelukkiger ook!

Fijne vakantie!

Gerelateerde artikelen

‘Groene’ cola

Door:

Afgelopen week heeft Coca-Cola groot uitgepakt: eindelijk is er nu supergezonde cola met een milieuvriendelijke verpakking. Speciaal voor dit product is het concern afgestapt van de vertrouwde kleuren rood met wit.

Lees verder

FemNa40