‘Groene’ cola

Afgelopen week heeft Coca-Cola groot uitgepakt: eindelijk is er nu supergezonde cola met een milieuvriendelijke verpakking.

Speciaal voor dit product is het concern afgestapt van de vertrouwde kleuren rood met wit.

Deze cola is volgens het bedrijf namelijk zo ‘green als wat’ en daarom zijn de kleuren nu opeens groen met wit.

 

De nieuwe ‘gezonde’ Coca-Cola met stevia bevat nu nog maar 22,1 gram suiker in plaats van de gebruikelijke 35 gram. Dit scheelt in totaal 1/3.

Groene en witte stevia

Ik laat de Coca-Cola Life links liggen, maar het is wel een stap in de goede richting. Ik vermoed dat Coca-Cola hiertoe is overgegaan omdat aspartaam inmiddels zo’n slechte naam heeft dat het de verkoopcijfers begon te drukken.

Wist je dat Coca-Cola wereldwijd eigenaar is van meer dan 400 verschillende merken frisdrank? Het is een bedrijf dat graag geld verdient op de korte termijn en dat ten koste van onze gezondheid. Het mooiste zou het zijn geweest als Coca-Cola groene stevia had ingekocht bij groene stevia.nl, want witte stevia is toch weer bewerkt en ontdaan van zijn natuurlijke matrix.

Groene stevia smaakt dropachtig, witte stevia smaakt bitter. Ik ben wel benieuwd of mensen verschil proeven tussen de oude en nieuwe cola.

Juglen Zwaan / aHealthylife.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40