De plofkip eindelijk uit de schappen!

De dierenwelzijnsorganisatie vindt dit een ware doorbraak.

'Bijna de helft van de Nederlandse kipconsumptie is hiermee in één klap plofkipvrij'.

'Het is nog niet het welzijnsniveau dat we willen, maar wel een omslagpunt om bij stil te staan'.

 

De supermarkten stappen over op een eigen type kip die wat betreft welzijn tussen een plofkip en kip met één Beter Leven ster van de Dierenbescherming in zit.

Albert Heijn en Lidl stappen 1 januari over, Jumbo volgt half februari. De overstap geldt alleen voor verse kip, niet voor bijvoorbeeld vleeswaren.

Restaurants

Na de supermarkten richt de organisatie nu haar pijlen op de horeca waar volgens Wakker Dier nog volop plofkip wordt verkocht.

'Het zit in vleeswaren en snacks en staat nog verrassend vaak op de menukaarten van restaurants en kantines. Het wordt hoog tijd dat ook restaurantketens en achterblijvende A-merken de plofkip in de ban doen'.

De kleinere ketens

Zoals MCD en Boon's Markt gaan ook vanaf begin volgend jaar de verse plofkip vervangen door hun
Betere Kip, met dezelfde welzijnseisen als Jumbo. De meeste andere supermarktketens stappen later in 2016 over op betere kip.

Wakker Dier voert sinds 2012 actie tegen wat zij plofkip noemen: het vlees van een kuiken dat extreem snel groeit in stallen waar het met twintig soortgenoten op een vierkante meter leeft.

Even ter herinnering

De ‘plofkip’ is ontstaan door ziekelijk doorfokken op steeds goedkoper vlees. In 6 weken tijd wordt een kuikentje van 50 gram opgepompt tot vleeshomp van meer dan 2 kilo. Van alle dieren in de vee-industrie heeft het vleeskuiken het slechtste leven.

Gun ook de kippen in 2016 een beter leven!

Gerelateerde artikelen

Bio-LOGISCH

Door:

Het woord zegt het eigenlijk al, bio-LOGISCH. Voedsel, brandstof voor lijf en leven, waarom zou je jezelf niet het beste gunnen? Ik heb al verschillende keren geschreven over eten waarvan is gebleken dat het goed is.

Lees verder

FemNa40