Eindelijk een supermarkt zonder verpakking

In Duitsland (Bonn en Berlijn) en België (Antwerpen) bestaat het al, daar zijn supermarkten geopend die geen verpakkingen gebruiken.

Ik ben iedere week weer verbaasd als ik met mijn boodschappen thuiskom en dan eerst al die verpakkingen moet losmaken en weggooien.

Ik erger mij hier gruwelijk aan, ook omdat het nog eens gescheiden moet gebeuren. Ik woon 2 hoog en de papier/plastic en glasbak staan.2 straten verder. Wat een zonde en verspilling, laat staan de kosten die het met zich meebrengt.

Als alles goed is wordt er in Nederland binnenkort ook een supermarkt, Bag & Buy, geopend in de stad die het meest de growdfunding heeft gesteund. Persoonlijk hoop ik natuurlijk dat dat in mijn stad zal zijn.

De voordelen zijn dat alle producten los verkrijgbaar zijn, je in de winkel éénmalig en pot kan kopen of er eentje mee van huis neemt. Makkelijk, zit het gelijk al het goede potje. Daarnaast koop je exact wat je nodig hebt,
dus niet teveel.

Voor heel veel recepten heb ik heel weinig nodig en ben verplicht om hier veel te veel van te kopen. Van de week ben ik mijn kasten eens op gaan ruimen en kon toen veel wegdoen in verband met de houdsbaarheidsdata.

Ideaal, op maat je ingedriënten inslaan. Je bepaalt zelf de hoeveelheid. Daarnaast bespaar je  ook, doordat je niet gek gemaakt wordt door allerlei schreeuwerige logo's, vertelt een klant aan de Berliner Zeitung. 'In een gewone supermarkt ben je vaak zo gefixeerd op merken. En dan raak je in de verleiding om dingen te kopen die je helemaal niet nodig hebt. Hier gaat het puur om het product'.

Filmpje

 

Gerelateerde artikelen

De verbazing van de dag

Door:

Vandaag was ik met Stephanie in het ziekenhuis voor haar knieën. We gingen even de supermarkt van het ziekenhuis binnen . Zegt Stephanie: 'Mama moet je eens kijken hoeveel troep ze verkopen'.

Lees verder

FemNa40