Slechte adem, voedingsprobleem?

Ja, dat zou dus zomaar kunnen. We hebben het er liever niet over, maar er zijn wel veel mensen die hier last van hebben.

Liever niet op een grove manier, maar wanneer ik hier last van heb, hoop ik toch dat ik er op een discrete manier op gewezen word...

Als eerste is een regelmatig bezoek aan de tandarts belangrijk om aan te denken. Toch zijn er nog veel andere oorzaken voor mogelijk.

 

Logisch

Kijk, wat we allemaal weten is dat je van knoflook, uien, sommige kruiden een nare adem kan krijgen. Of koffie, die lucht kan ook behoorlijk nahangen in je mond... maar dat is dan ook logisch.

Voeding

Dan dus voeding, wat kan je er zelf aan doen. Zorg voor een gezond, gevarieerd en vezelrijk voedingspatroon, dit bevordert de spijsvertering en de stoelgang. Het kan al helpen om een glas water te drinken, gelijk als je bent opgestaan. Dit zorgt voor een soort waterslot op je maag.

Stop met roken en verminder het alcoholgebruik. Roken is natuurlijk duidelijk, maar alcohol zorgt voor een droge mond en dan hebben bacteriën vrij spel, met een slechte adem als gevolg.

Redding

Iedereen kan er wel eens last van hebben, maar zorg voor (suikervrije) pepermuntjes of kauwgom.
Drink muntthee en water met munt en citroen. Gebruik meer peterselie in de bereiding van de maaltijd.
Poets je tanden, schraap je tong en floss wat regelmatiger. Zorg dat er ook genoeg zuivel in je voeding zit.
Driemaal daags melk en yoghurt hebben een gunstige invloed op je adem.

Huisarts

Maar er kunnen natuurlijk ook vele andere oorzaken zijn, zoals ontstekingen in de mond of slokdarm, maag- en of darmproblemen. Probeer te achterhalen wat het probleem is, dus even langs de tandarts of de huisarts.

Gerelateerde artikelen

FemNa40