Aai over de bol of schop onder de kont

Waarvoor kom je bij een gewichtsconsulent?
Je komt er omdat je meer kennis over voeding wilt hebben en steun nodig hebt. Kennis over voeding in de trant van no nonsens en eerlijk advies.

Een gewichtsconsulent doet eerst naar aanleiding van een eetverslag een mooi bij jou passend basismenu maken en daarmee ga je zelf aan de slag.

Ook ga ik kijken naar je leefstijl, je beweegpatroon en hoe je daar verbetering in kunt aanbrengen.

 

Geen snelle start

Waar bestaat zo`n voedingsadvies uit, uit hele gewone producten. Geen snelle oplossing dus, maar het gewicht is ook niet in één week teveel geworden. Waarom geen snelle start, omdat je dan uiteindelijk alleen maar zwaarder wordt. Je houdt het niet vol en het is nog heel erg slecht voor je lichaam ook en dat moet nog wat langer mee, lijkt mij...

Als lid van de beroepsvereniging gewichtsconsulenten, de BGN, krijg je vaker in de aanvullende verzekering een vergoeding. Dat is mooi meegenomen. Als lid van die BGN, ben ik gebonden aan de richtlijnen voor gezonde voeding en verkoop ik geen producten als afslankmiddelen of maaltijdvervangers.

Doen wat ik zeg

Lukt het altijd? Eigenlijk wel, vooral degenen die precies doen wat ik zeg. Maar dat het niet makkelijk is en ook niet altijd helemaal haalbaar, is natuurlijk het verhaal van de individuele persoon. Er zijn altijd persoonlijke omstandigheden mogelijk, waardoor de focus niet op het voedingspatroon en de leefstijl verandering ligt.
Voor de een is het ook een langere weg, dan voor de ander.

Ook moet ik mijn scholingen bijhouden, als ik mijn punten niet haal, wordt ik er gewoon uitgegooid.

Vaak mag je elke week mij komen vertellen hoe het gegaan is, waar het moeilijk is, wat je anders zou willen. Ook is het soms nodig een aanpassing te doen in het basismenu. Het is een heel proces, met soms een aai over de bol en soms een schop onder de kont.

Met gezonde groet,
Emmy Hallensleben
Gewichts - en voedingsconsulent
ehvoedingsadvies

Gerelateerde artikelen

FemNa40