Voeding voor een natuurlijke detox

Als je denkt dat sapkuren de enige mogelijkheid zijn om je lichaam te ontgiften, dan heb je het mis!

Juglen Zwaan laat ons zien met welke voedings-middelen wij natuurlijk kunnen detoxen.

 

Ons lichaam is van nature zo gebouwd dat het kan ontgiften. Elke dag verwijderen en neutraliseren we in ons lichaam toxische stoffen via onze darm, lever, nieren, longen, lymfebanen en huid. Echter in de hedendaagse tijd draaien deze organen overuren vanwege de constante toestroom van toxische stoffen door luchtvervuiling, dierlijke producten en bewerkte voedingsmiddelen die ons lichaam bereiken. Gelukkig heeft Moeder Natuur het perfecte tegengif!

Hieronder worden 9 krachtige ontgiftende voedingsmiddelen genoemd die het natuurlijk reinigingssyteem van ons lichaam ondersteunen…. en je hoeft er geen sap van te maken om de voordelen te ervaren. Je hebt baat bij de voordelen door de volgende voedingsmiddelen meer in je dieet op te nemen:

Bloemkool
Deze antioxidantrijke, kruisbloemige groente ondersteunt het natuurlijk reinigingssysteem van ons lichaam en heeft een onstekingsremmend effect.

Linzen
Deze vezelrijke groente ondersteunt de eliminatie van toxische stoffen, helpt in het verlagen van het cholesterol, balanceert het suikergehalte in het bloed en verhoogt je energielevel.

Broccoli
Dit is een sterke ontgifter. Broccoli neutraliseert en verwijdert toxische stoffen en geeft ons tevens een gezonde dosis aan vitaminen.

Raapstelen
Dit is een krachtige ontgifter. Daarnaast zou deze kruisbloemige groente ook helpen om vele typen van kanker te voorkomen en is het geweldig voor het verminderen van ontsteking.

Grapefruit
Dit vezelrijk, zoet en pittig fruit helpt het cholesterol verlagen, voorkomt nierstenen en ondersteunt het verteringsstelsel.

Haver
Bevat in hoge mate zowel oplosbare als niet-oplosbare vezels. Haver zorgt voor een verzadigd gevoel en houd je verteringsstelsel op gang.

Komkommer
Deze voedingsrijke groente, welke bestaat uit 95% water, helpt het lichaam om toxische stoffen weg te spoelen en alkaliseert het lichaam.

Zonnebloempitten
Zonnebloempitten zijn rijk aan selenium en vitamine E. Ze ondersteunen het vermogen van de lever om een breed scala van potentieel schadelijke moleculen te ontgiften. Daarnaast helpen ze de opbouw van cholesterol in het bloed en de bloedvaten voorkomen.

Hennepzaad
Deze kleine voedingsrijke zaadjes zijn een uitstekende bron van omega 3 en 6 vetzuren. Het zijn makkelijk verteerbare, plantaardige eiwitten met een sterk ontstekingsremmend effect. Tevens ondersteunt het de eliminatie van toxische stoffen. 

Andere krachtige detoxers zijn:

  • citroenen
  • uien
  • bladgroenten
  • kiemgroenten
  • tarwegras
  • kolen
  • koriander
  • peterselie
  • knoflook

Voor meer informatie over voedingsmiddelen, bezoek de website van Juglen Zwaan aHealthylife.nl

Gerelateerde artikelen

Chemicaliën in tandpasta

Door:

De afgelopen dagen werden we opgeschrikt door het bericht dat er vaak chemicaliën in onze tandpasta zit. Het blijkt dat ook hier xeno-oestrogenen verantwoordelijk voor zijn.

Lees verder

FemNa40