Voornemen… voorgenomen

Ben jij er ook zo een, vol goede voornemens?

Het is begin januari en voor velen is het werken weer begonnen.

De chocoladeletters, oliebollen en champagne zijn weer voltooid verleden tijd.

 

Dus is het weer tijd om af te vallen, afvallen behoort dan ook al jaren in de top 3 van goede voornemens en hoe vaak is het jou gelukt? Weer een suikervrije ellende of een broodarme hype achterna gerend?

Vervolgens is van het voornemen wat je had voorgenomen, weer eens niet veel terechtgekomen!

Soms denk ik wel eens, er zijn niet voor niets diverse voedingsgroepen, allemaal even onmisbaar in een volwaardig voedingspatroon. Waarom zou je er een willen uitsluiten? Maar ok, ga dus weer flink streng aan de lijn en je lichaam zal het je wel weer laten weten.

Daar heeft doorzettingskracht en sterk in je schoenen staan niets mee te maken, je lichaam wil gevoed worden. Ook werkt het nu eenmaal zo dat als jezelf iets ontzegt, je onherroepelijk nergens anders meer aan kunt denken.

Wanneer je weer eens aan de zoveelste oproep om snel slank te worden toegeeft, zul je weer falen en vaak nog zwaarder worden als toen je begon. Met alle nodige onzinverhalen aan toe, wanneer er bijvoorbeeld verteld wordt dat ahornsiroop en kokosbloemsuiker gezonder zijn dan suiker?!

Dan weet ik dat die persoon niet weet waar hij/zij het over heeft. Probeer dit jaar eens wat anders, ga je lichaam goed verzorgen, je hebt er maar één.

Dus adieu superfoods, challanges en andere rare dieet hypes, op naar gezonde voeding en lekker bewegen! Kies voor volwaardige, volkoren producten, vol vitamines en mineralen.

Want wist jij bijvoorbeeld ook dat gezonde voeding wonderen voor je humeur doen? Eet je weer fit, energiek en ook nog eens vrolijk.

Gezonde groet,
Emmy
EHVoedingsadvies

Gerelateerde artikelen

FemNa40