Zomerfruit, heerlijk!

Ik ben altijd op zoek naar gezonde tussendoortjes en daar hoort fruit zeker bij. Als je nu eens echt wil genieten, leef je uit met fruit!

Fruit zit bomvol gezonde voedingsstoffen als ijzer, vitamines, bevatten veel vezels en de alom geprezen anti oxidanten. Ze helpen je vochtbalans op peil te houden en zelfs huidveroudering tegen te gaan.

 

Er is zoveel zomerfruit, denk aan aardbeien, frambozen, aalbessen, rode/zwarte bessen en bramen. Maar ook ananas, kiwi, druiven en mango. Varieer met verschillende smaken en geniet.

Je kunt je met fruit lekker verwennen, het is heerlijk fris en zoet van smaak.

Smoothie

Heb je nu een lekkere wandeling achter de rug, of pittig gesport, beloon jezelf dan met een heerlijk smoothie met nectarine/perzik, peer en een paar stukjes bevroren banaan. De bevroren banaan zorgt dat je smoothie lekker romig wordt. Ook zijn ze gelijk langer houdbaar. Je pelt ze, snijdt ze in kleine stukken en vriest ze in.

Fruitsalade

Onmisbaar bij de barbecue is een heerlijke fruitsalade. Meng diverse soorten fruit met wat blaadjes munt, zet het op een schaal in ijs en het blijft  heel erg lang lekker!

Dessert

Of maak een heerlijk dessert: 'tiramisu' (betekend zoiets als: maak mij blij) met laagjes lange vingers, aardbeien en magere kwark. Om blij van te worden en je vingers bij af te likken.

Laat die zomer nu maar eens komen!

Gerelateerde artikelen

FemNa40