Forever young, I want to be forever young….

Zoals de tekst van Alphaville. Ik las van de week iets erg grappigs, maar wel iets om over na te denken. Het klonk ongeveer zo: vroeger wilden alle jongens als hun vader zijn en meisjes als hun moeder..., nu is het precies omgedraaid, ze maken er zelfs hele programma`s over.

De hang naar de eeuwige jeugd is natuurlijk nogal oud, niets nieuws.

Mensen zijn al zolang op zoek naar de bron van de eeuwige jeugd, aanbidden de Griekse Hebe en Romeinse Juventas, godinnen van de jeugd. Cleopatra probeerde het met haar melkbaden enz.

 

Tegenwoordig staan badkamers vol rimpelvervagende (peperdure) crèmes, is er botox en als het dan niet gesmeerd of gespoten word, kunnen we altijd nog naar de plastisch chirurg. Maar ben ik de enige die het raar vind als iemand van 70, 50 geschat wordt?

Afslanken

Zo ook op het gebied van het afslanken, is er tegenwoordig oneindig veel mogelijk. Van trilplaten tot figuurcorrigerende pakkingen, ontslakken of lekker snel pillen of shakes. Volgens mij schieten we hier en daar een beetje door. Er wordt tegenwoordig grif de portemonnee getrokken om dure luxueuze beautyproducten en afslankmiddelen te kopen. Liever een shake dan een glas melk en een boterham. Smeren gel om vet op de buik en bovenbenen te laten verdwijnen. Want stel je voor dat je er zelf echt nog wat aan moet gaan doen, bewegen bijvoorbeeld.

Fit

Nu wil ook ik graag zo fit en verzorgd mogelijk ouder worden hoor! Ook ik vind het niet leuk om een oud hoofd te krijgen.
Dus ik probeer gezond te leven, regelmatig te bewegen en vooral ook te genieten van het leven. Dat zorgt er in ieder geval voor dat ik lachend en vrolijk door het leven ga, dan maar een lachrimpeltje meer!

Gerelateerde artikelen

FemNa40