Aromatherapie met een verzorgende werking

Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze, gebaseerd op het gebruik van essentiële oliën uit kruiden, bloemen en planten.

Het onderhoudt en bevordert de gezondheid en het genezen van aandoeningen.

Essentiële oliën versterken de levenskracht, activeren het afweersysteem en herstellen het evenwicht. Daardoor versterken ze de levenslust en schoonheid.

 

Soorten oliën

Iedere olie heeft specifieke eigenschappen die zich richten op één of meer organen of aandoeningen. Tijdens de aromatherapie worden alleen de schadelijke bacteriën uitgeschakeld. De onschadelijke en nuttige bacteriën blijven ongedeerd. Dit vermindert de kans op bijwerkingen enorm.

Welke olie werkt het beste bij welke aandoening?

  • Depressiviteit: bergamot, kamille, patchouli en rozenhout
  • Slapeloosheid: hop, jasmijn, marjolein en sinaasappel
  • Verkoudheid: eucalyptus, jeneverbes, tijm en wierook
  • Eczeem: benzoë en tea tree
  • Griep: mirte, oregano en ravintsara
  • Menstruatiepijn: basilicum, laurier, mirre, roos en salie
  • Maag- of darmklachten: anijs, dille, karwij, lavendel en komijn

Het gebruik van essentiële olie

Essentiële oliën kunnen verdampt worden; dit verspreidt een aangename geur en zuivert de lucht. De oliën komen in je lichaam terecht doordat je de dampen inademt.

Het kan ook gebruikt worden als badolie. Het voedt de huid en de geur werkt ontspannend en kalmerend.
Let op: gebruik de olie nooit puur in het water, maar verdun deze met lotion of melk. De olie blijft anders drijven op het water en kan huidirritaties veroorzaken.

Ook kan de olie in de huid gemasseerd worden. Verdun de essentiële olie met massageolie om irritaties op de huid te voorkomen.

Chi Aromatherapie

Chi International is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in aromatherapie. Chi heeft een breed assortiment aan essentiële oliën, ze zijn gegarandeerd 100% natuurzuiver en indien mogelijk biologisch.

FemNa40