Nekmassage

Nekmassage is  zeer ontspannend.

Ga snel onderstaande 5 stappen oefenen en trakteer een dierbare op een heerlijke ontspanningskuur.

 

Stap 1
Cliënt zit op een stoel met de rug vrij (eventueel rugleuning aan de zijkant). De armen en eventueel het hoofd rusten op een kussen op de tafel. Maak de nek, schouders en bovenrug vrij (schouderbladen). Verzorgende staat of zit achter de cliënt.

Stap 2
Breng tussenstof aan op je handen en plaats deze ter hoogte van de schouderbladen. Glijd je handen omhoog tot aan de haargrens. Glijd langs de hals tot op het einde van de schouders. Keer terug over de schouderbladen tot aan het beginpunt. Herhaal dit 5x.

Stap 3
Leg je duimen elk langs een kant van de wervelkolom beginnend ter hoogte van de schouderbladen.
Maak een draaibeweging met je duimen van buiten naar binnen. Verplaats je duimen van buiten naar binnen. Verplaats je duimen al draaiend tot aan de haargrens. Glijd de handen terug tot het startpunt. Herhaal dit 5x.

Stap 4
Plaats je handen met de vingers naar voor ter hoogte van de linker schouder. Kneed de spier tussen je handen en beweeg in de richting van de schoudertop. Glijd je handen langs de rug op de rechterschouder.
Herhaal de kneedbeweging. Herhaal dit alles 5x.

Stap 5
Breng tussenstof aan op je handen en plaats deze ter hoogte van de schouderbladen. Glijd je handen omhoog tot aan de haargrens. Glijd langs de hals tot op het einde van de schouders. Keer terug over de schouderbladen tot aan het beginpunt. Herhaal dit 5x. Eindig met je handen op de schouders en vraag of je cliënt genoten heeft van de massage.

Laat mij onder in de comment balk weten hoe het gaat!

Gerelateerde artikelen

FemNa40