Zo belangrijk is je houding!

Je lichaamshouding en de manier van lopen,
zeggen veel over jezelf.

Het is een deel van je persoonlijkheid en je uitstraling.

Een goede houding geeft een volle ademhaling en een scherpe geest.

Ook is het de ideale manier om lage rugpijn te voorkomen.

 

Buiten de medische redenen om rechtop te lopen, is het DE manier om ergens binnen te komen. Denk daarbij aan een eerste date, een sollicitatiegesprek of gewoon omdat je het waard bent en op deze manier veel zelfvertrouwen uitstraalt.

Een goede houding is gracieus en sierlijk. Er komt iemand binnen. Het is je hele voorkomen.

Stemming
 

Ook heeft je stemming invloed op de manier waarop je loopt. Wanneer je verdrietig bent, zul je vaak wat kleine en langzame stapjes nemen. Als je boos bent, zul je vaker met grote passen stampvoetend en haastig door het huis lopen. Maar nu blijkt dat het ook andersom werkt.

Loop maar eens bewust vol zelfvertrouwen en blij rond, dan ga je je zelfverzekerder en blijer voelen!
Wanneer je bewust met een bepaald gevoel op een bepaalde manier gaat lopen, heeft dat invloed op je gemoedstoestand!

Maar hoe doe je dat nou? Rechtop, vol zelfvertrouwen en vrouwelijk lopen?


Enkele tips:

  • Boek op je hoofd. Zet een lange spiegel neer, leg een boek op je hoofd en loop in een normaal tempo naar de spiegel. Zorg ervoor dat het boek op je hoofd blijft liggen, hierdoor heb je de goede houding al te pakken,
    nu nog wat losser proberen te lopen.
  • Wees zelfverzekerd. Wees trots op jezelf en denk hieraan onder het lopen. Recht je rug, schouders naar beneden drukken, bekken kantelen en hef je hoofd en kin wat op. Ook al voel je je nog niet zo zelfverzekerd, je geeft zo in ieder geval wel een zekere indruk af en dat zal uiteindelijk weer een positief effect hebben op je gemoedstoestand.
  • Sport. De meesten sporten zijn ter verbetering van je houding. Maar in het bijzonder zijn yoga en klassiek ballet erg zinvol om bewust je houding te verbeteren.
  • Therapie. Er zijn verschillende therapieën om je houding te verbeteren. Een ervan is Cesartherapie.
  • Bestudeer andere vrouwen. Kijk eens goed om je heen hoe andere vrouwen lopen en bewegen, ook daar kun je een hoop van leren.
  • Cursus. Stijlcompleet kan je in enkele uren leren hoe je mooi rechtop en vol zelfvertrouwen kunt lopen.
    Ik geef catwalk trainingen op maat. Voor individuelen en/of groepen. Deze zijn niet alleen bedoeld voor mannequins maar zeker ook voor dames die een date hebben, een sollicitatiegesprek, op hakken willen leren lopen of gewoon aan hun houding willen werken omdat ze vol zelfvertrouwen willen overkomen in iedere situatie.


Investeer in je eigen houding, je hebt daar je hele leven profijt van.

'You never get a second chance to make a first impression'.

Liefs Marjon, 
Stijlcompleet

Gerelateerde artikelen

Aanpassen maar weer

Door:

‘Ja hoor, heb ík weer.’ Het liefst duik ik meteen mijn bed in, verstop me onder het dekbed en kom er pas uit als alles opgelost, geregeld en weer normaal is.

Lees verder

Gaat het mis, blijf kalm!

Door:

Ja, we weten het maar al te goed. Je raakt in de stress door drukte of dingen die je overkomen, maar het beste wat je kunt doen in die situaties is kalm te blijven. Dat is niet zo makkelijk als dat je denkt.

Lees verder

FemNa40