Ik heb een droom. Ik droom dat honderdduizenden vrouwen in Nederland zich zó gezond en vitaal voelen dat ze hun dromen waar gaan maken en daarmee hun volle potentieel leven.
Ik droom dat ze daarmee een bijdrage leveren aan een gezonde, vreedzame en inspirerende wereld. Een mooie wereld vol met passie en compassie.


BURN-OUT
Als ik het heb over mijn werkzame leven zeg ik graag: “Ik heb geen carrière, ik heb een leven”.  Deze insteek heeft in het verleden verschillende (leidinggevende) functies opgeleverd bij organisaties variërend van een grote Nederlandse bank tot een internationale ontwikkelingsorganisatie. Enkele jaren geleden kwam ik, tot mijn eigen verbazing, in een burn-out terecht.  Achteraf was het niet moeilijk om te constateren dat ik allerlei stress-signalen over het hoofd had gezien. Ik verwachtte aan het begin van deze burn-out dat mijn sterke fysieke conditie er
wel voor zou zorgen dat ik snel weer gezond en vitaal zou zijn. Dat viel tegen.

SPEURTOCHT NAAR VITALITEIT
Nieuwsgierig als altijd startte ik een speurtocht om mijn vitaliteit weer terug te krijgen. Ik kwam terecht bij het belang van onze hormonen als het gaat over gezondheid en vitaliteit. Ik leerde dat een balans in onze hormonen van essentieel belang is voor onze gezondheid. Ik leerde dat onze Westerse samenleving dagelijks de gezondheid van vrouwenondermijnt door onnatuurlijk voedsel, teveel suikers, teveel stress, te weinig ontspanning en beweging en teveel gifstoffen in onze omgeving waaronder onze cosmetica. Ik leerde dat vrouwen 40+ extra kwetsbaar zijn omdat door al deze invloeden, en méér, onze hormoonbalans en daarmee onze gezondheid makkelijk uit evenwicht wordt gebracht.

Ik leerde dat het mogelijk was om mijn hormonen weer in balans te krijgen en daarmee mijn gezondheid en vitaliteit terug te krijgen. Ik kreeg daarmee een groot vertrouwen in het zelfhelend vermogen van mijn lichaam en daarmee het helende vermogen in mijzelf.

VITALER DAN OOIT
Op dit moment ben ik 55 en voel me vitaler dan ooit. Mijn kennis over gezondheid en vitaliteit wil ik graag met andere vrouwen delen door middel van de Energieke Vrouwen Academie. Ik wil vrouwen inspireren en leren hoe ze hun vitaliteit en gezondheid kunnen verbeteren. Want het raakt me diep dat ik zoveel vrouwen 40+ in mijn omgeving zie worstelen met hun gezondheid, energieniveau en hun gezonde gewicht.

Ik heb een praktijk als vitaliteitscoach voor vrouwen 40+. Ik volgde opleidingen op het gebied van hormonen, stresscounseling, voeding, orthomoleculaire suppletie en Emotional Freedom Technique (EFT).
http://www.energiekevrouwenacademie.nl

Aspartaam in light-producten

Door:

Zoals iedereen al wel weet is het zaak om zoveel mogelijk suiker te vermijden. Het is moeilijk, dat weten we allemaal. Veel vrouwen denken dan ook dat ze er goed aan doen om over te stappen op light-producten.

Lees verder

Van ons lichaam houden, hoe?

Door:

Wat kunnen vrouwen lijden over hoe haar lichaam eruitziet en er zo van kunnen balen. Lijden veroorzaakt door o.a. de media met haar gefotoshopte, strakke, slanke vrouwen. Ik beken, ik ben er ook gevoelig voor.

Lees verder

Superfood camu camu

Door:

Ik heb eerder een blog geschreven over vitamine C; de anti-stress vitamine die wij mensen helaas niet meer zelf kunnen aanmaken in ons lichaam. Hoogste tijd nu om ook eens te schrijven over camu camu; de superfood waari

Lees verder

De hele dag volop energie

Door:

Als je slim bent dan sla je het ontbijt niet over. Na een nacht rusten heeft je lichaam weer energie nodig om op gang te komen. Je hebt een ontbijt nodig om je bloedsuikerspiegel in balans te krijgen.

Lees verder

Ben jij ondervoed?

Door:

Veel vrouwen komen in de overgang terwijl ze al behoorlijk uitgeput zijn. Onze Westerse samenleving vraagt veel van ons en geeft ons doorgaans een behoorlijk portie stress.

Lees verder

Blij(f) Bewegen

Door:

Alles wat niet in beweging blijft gaat op den duur roesten. Of rammelen. Of scheuren. Stilstaand water is geen gezond leefmilieu' foute bacteriën vermenigvuldigen er zich als een speer.

Lees verder