De bloedsomloop

Ook vaak last van koude handen en koude voeten? Zeker die voeten, zo naar!

Want dan wordt het slapen ook lastiger, het duurt  zo lang voor je voeten weer warm zijn.

Dus, daar zit je dan weer, bijna zomer, met nog steeds een kleedje over je koude voetjes heen!

 

Voeding

Daar valt nog wel wat winst te behalen. Als je kijkt dat er ongeveer 90% ongezonde voeding in de supermarkt wordt aangeboden, is het niet gek dat de keuze niet meer logisch is. Haal al je producten op de versafdeling en je zou gelijk al een heel stuk gezonder leven.

Wat helpt

Waar let je nog meer op wanneer je boodschappen haalt en je de bloedsomloop een beetje wilt oppeppen.
Kies voor zoveel mogelijk onbewerkte producten, veel verse groenten, kruiden en fruit, mager en ongepaneerde vlees en ongepaneerde (vette) vissoorten. Ongezouten noten, onbewerkte zuivel,
wat roomboter, volkoren brood en volkoren producten.

Zorg voor veel variatie en let ook op het zoutgebruik, dit heeft echt invloed op je bloedsomloop en veel bewerkte en verpakte voedingsmiddelen bevatten heel veel meer zout in vergelijking met het zout dat je er zelf op zou doen.

Proberen waard?

Dan zijn er ook nog heel wat middeltjes waarvan de werking niet bewezen is. Ik zal er een paar noemen:
als eerste knoflook, bloedzuiverend. Cayennepeper zou zorgen voor een betere stofwisseling.

Ook zonnebloempitten, gemberwortel (olijven, noten en pompoenpitten) zouden een verbetering van de bloedsomloop kunnen stimuleren.Ttja, ik betwijfel het een beetje, maar het is het proberen waard.

Water

Alleen nu niet om te drinken, maar wisselbaden, die stimuleren de bloedsomloop. Als je afwisselend eerst twintig seconden in warm water en direct daarna tien seconden in koud water. Eindig met koud water en droog je lekker stevig af. Ook wil het scrubben van je benen de bloedsomloop lekker activeren. Dus hup lekker onder de douche eerst scrubben, dan warm en koud afwisselen en het kleedje kan de kast in.

Bewegen

Uiteraard helpt beweging het beste je bloedsomloop op gang te brengen. Zit je op je werk lang achter een bureau, zorg dat je regelmatig een (goede) reden hebt om even te bewegen. Lunchpauze, maak een ommetje.

Ga een extra rondje met de hond om. Wanneer ik zo een blog aan het schrijven ben, hang ik even de was tussendoor op, ga ik even beneden vast stofzuigen, daarna misschien vast wat voorbereiden voor het eten beneden of nog net even een boodschap doen.

Met gezonde groet,
Emmy Hallensleben
Gewichts- en voedingsconsulent

Foto

Gerelateerde artikelen

FemNa40