Een griep overvalt ons allemaal wel eens

Je voelt je niet lekker en bent helaas de dupe geworden van een fikse verkoudheid of een griep.

Maar lang ziek zijn wil je niet. Liever niet!

Het liefst wil je zo snel mogelijk weer beter worden!

 

Slaap lekker!

Je bent vast niet de enige die het heerlijk vindt om in bed te liggen als je ziek bent. Of lekker met een boek en een dikke deken op de bank is ook niet mis.

Rust zoveel mogelijk en slaap lekker veel. Als je slaapt, kan je lichaam het beste zijn helende werk doen en word je sneller beter.

Vind je het moeilijk om in slaap te komen? Drink dan warme melk of kruidenthee. Neem desnoods een paracetamol in. Hier word je een beetje suffig van, het verlaagt de koorts en vermindert pijn.

Eet frisse vitamientjes

Vitamine C kan tijdens griep en verkoudheid zorgen voor een flinke oppepper. Eet dus lekker veel fruit en groenten. Fruit wat lekker is als je ziek bent, zijn kiwi’s, ananas, mandarijntjes, druiven en sinaasappel.

Als groenten kun je stukjes komkommer of tomaat lekker wegeten. Voel je je te beroerd om te eten? Vitaminesupplementen kunnen ook een uitkomst bieden.

Lekker veel drinken

Bij een pijnlijke keel kan slikken erg vervelend zijn. Probeer je keel te verzachten door (kruiden) thee te drinken. Dit geeft je keel meer rust en maakt het slikken misschien wat makkelijker. Je kunt ook wat honing aan je kopje thee toevoegen voor extra verzachting.

Veel drinken is erg goed wanneer je je niet lekker voelt. Hierdoor spoel je de afvalstoffen sneller uit je lichaam waardoor je lichaam beter zijn werk kan doen. Wedden dat je jezelf snel weer kiplekker voelt?

Kleed jezelf goed aan

Let goed op hoe je jezelf aankleedt als je ziek bent. Ben je rillerig en heb je het koud? Trek dan makkelijke warme kleding aan zoals een dikke joggingbroek en een warme trui.

Het is misschien ook fijn om verschillende laagjes kleding aan te doen. Tussen deze laagjes blijft warme lucht goed hangen. Heb je koorts dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk kwijt te raken.

Als je het erg warm hebt, kun je je wat luchtiger kleden. Als je ervoor kiest even een frisse neus te gaan halen, kleed jezelf dan warm aan en doe desnoods een capuchon op.

Neem je rust

De allerbelangrijkste tip die we je kunnen geven bij een griep is het nemen van rust. Neem jezelf in acht en ga je niet halsoverkop werken wanneer je griep hebt. Vaak duurt het dan allemaal nog langer en dat is niet de bedoeling.

Ga op tijd naar bed, houd jezelf schoon en laat je vooral lekker verzorgen door de mensen om je heen. Laat de afwas eens lekker staan en maak je niet druk om het huishouden, dat komt allemaal wel. Je wordt vast snel weer beter!

SoChicken

Gerelateerde artikelen

Bepaal een deadline op je dromen

Door:

Waarom schuif je je grootste dromen al jaren voor je uit? Heb eens het lef om een deadline op je dromen te zetten. Zo maak je van je droom een doel, en vergroot je de kans dat je droom uitkomt.

Lees verder

FemNa40