Er toch goed uitzien met de griep

Wat een malaise, je hebt waterige ogen,
een loopneus en er is een griep op komst.

Normaal gesproken moet ik er goed uitzien en is dat mijn dagtaak.

Ik ontkom er niet aan als de griep om de hoek komt kijken, dan krijg ik te kampen met de de verschijnselen. Maar met deze 5 tips lukt het je zelfs om er met griep nog goed uit te zien.

 

Doperwten

Waarschijnlijk krijg je het al koud bij de gedachte, maar een zak doperwten uit de diepvries doet wonderen als je er lusteloos uitziet. Ook al zitten doperwten vol met vitamine C en K, je zult je toch moeten bedwingen ze op te eten, want als je ziek bent creëer je met een zak doperwten op je gezicht namelijk binnen 10 minuten een stralende huid.

Leg de doperwten (in een zak!) over je gezicht en blijf ongeveer 10-15 minuten liggen. De kou stimuleert je doorbloeding, verkleint je poriën en geeft je meteen een gezonde glans.

Gebruik meer kussens

Griep gaat vaak gepaard met gezwollen ogen en een opgeblazen gezicht. Door meer hoofdkussens te gebruiken, voorkom je dat vocht zich kan ophopen onder je ogen. Bijkomend voordeel als je hoger ligt, is dat je ook beter kunt ademen. Kans groot dat je met een verstopte neus beter slaapt en zelfs uitgerust wakker wordt.

O ja... en met een loopneus bezuinig je dus niet op goedkope zakdoeken. Kwalitatieve, zachte zakdoeken voorkomen dat de huid rond je neus sneller kapot gaat.

Water

Griep zorgt ervoor dat je veel vocht verliest. Dat mag op de weegschaal dan een positief effect hebben, voor je huid is het dramatisch. Zorg dus dat meer drinkt dan normaal: drink vooral water, (kruiden)thee of groentensapjes. Vermijd koffie of alcohol; die onttrekken vocht aan het lichaam.

Vaak schiet het er bij een volle agenda bij in, maar als je dan toch ziek op bed ligt, maak dan gelijk van de gelegenheid gebruik en neem een verzorgend masker.

Lipgloss

Ook al ben je misschien geneigd om met een knalrode lippenstift de boel een beetje op te kalefatere als je ziek bent, toch is een lipgloss een betere keuze. Zeker als je lippen ook nog eens gebarsten zijn. Een lipgloss geeft snel een subtiele, frisse look en voorkomt tegelijkertijd dat je lippen uitdrogen.

Waterige ogen

Heb je last van rode, waterige ogen? Saai, maar waar: oogdruppels doen wonderen. Ze maken je ogen minder rood door eventuele uitgezette adertjes weer te verkleinen. Voor oogdruppels geldt wel dat je ze niet te lang moet gebruiken en ook met mate.

Wil je liever geen oogdruppels gebruiken, dan doet blauwe eyeliner ook wonderen. Door de blauwe kleur lijkt je oogwit vanzelf witter. En probeer natuurlijk zo min mogelijk in je ogen te wrijven, want zo versterk je de irritatie en ga je waarschijnlijk nog meer tranen.

Bronzer

Je gezicht daarentegen kan dan weer wel wat kleur gebruiken. Lang leve de bronzer. Met een klein beetje bronzer op je jukbeenderen en voorhoofd breng je al snel weer wat leven in de brouwerij. Mocht bronzer alleen de boel niet opvrolijken, dan zou je eventueel ook nog met wat highlighter een gezonde glans aan je huid kunnen geven.

Tip: less is more en hou het qua make-up vooral simpel. Een concealer, bronzer, mascara en lipgloss zijn in principe genoeg voor een uitgeslapen look

Furrow

Foto's Furrow

Gerelateerde artikelen

FemNa40