Honden en snacks

Heel gezellig allemaal, de feestdagen. Maar let ook goed op je huisdier, want die is ook gek op een snackje.

Als je even niet oplet kan het zomaar zijn dat de hond al een snackje van tafel heeft gepikt.

 

Kerst is een periode van allerlei lekker eten op tafel. Omdat er zoveel heerlijke geurtjes ronddwarrelen, wordt soms zelfs de meest keurig opgevoede hond weleens verleid om wat eten te stelen als er even niemand kijkt. Maar pas op, want er zijn een aantal zaken die absoluut ongezond zijn voor je viervoeter, soms zelfs gevaarlijk.

Zo kunnen boterkoek, kerststol en oliebollen maag- en darmproblemen veroorzaken; de daarin verstopte rozijnen kunnen zelfs tot vergiftiging leiden. Bij mandarijnen en sinaasappels die niet biologisch zijn geteeld,
is de schil behandeld tegen schimmel en ter conservering. Likt de hond deze af, dan bestaat er eveneens vergiftigingsgevaar.

Ook macademianoten en bittere amandelen zijn giftig. Chocolade kan zelfs dodelijk zijn, afhankelijk van hoe groot de hond is en hoeveel hij ervan heeft gegeten.

Gaatjes en graatjes

Botjes van pluimvee worden breekbaar door koken of braden. De splinters kunnen maag of darmen perforeren of de hond kan erin stikken. Ook van eventuele vis moet je je hond niets geven. Als er nog graten in zitten, bestaat het gevaar dat het dier stikt. Los hiervan is gekruid en vettig voedsel natuurlijk hartstikke ongeschikt voor de hond.

Bron

Gerelateerde artikelen

FemNa40