Tien minuten lachen per dag is voldoende

Ja, waarom eigenlijk?

In dit artikel laat ik Dr. Madan Kataria aan het woord.

Hij is de oprichter van de allereerste lachclub in India en door zijn niet aflatende inspanningen is de lachyoga immens populair aan het worden.

 


Het aantal lachclubs ligt nu op meer dan 7.000 in meer dan 70 landen. Vroeger wilde hij rijk en beroemd worden. Hij beschrijft dit in zijn laatste boek en vertelde dit toen ik les van hem had in India. Pas toen hij die wens losliet en mensen gingen helpen om de lach toe te laten in hun leven werd hij echt beroemd.

En rijk, ach, als je de lach altijd bij je hebt dan is dat niet meer belangrijk.

Dr. Kataria reist nu de hele wereld over om mensen de lach te laten ervaren. Zijn thuisbasis is Bangalore in India. In zijn laughter yoga university doet hij veel onderzoek naar de positieve effecten van de lach en lachyoga. Hij vertelt over de enorme voordelen van de lach(yoga) in onderstaand filmpje.

Stemming

Lachyoga kan je stemming binnen enkele minuten veranderen door het vrijmaken van stofjes in je hersenen. Deze stofjes heten endorfine. Wanneer je stemming goed is, dan gaat alles beter. Of het nu in je zakelijke, sociale of persoonlijke leven is. Alles hangt van je stemmingen af.

Anti stress

Lachyoga helpt je ook om stress te reduceren en het versterkt je immuunsysteem. Wanneer je stressniveau laag is en je immuunsysteem sterk dan word je niet gemakkelijk ziek. En als je toch ziek wordt dan genees je sneller.

Zuurstof

Je hersenen hebben 5% meer zuurstof nodig om optimaal te functioneren. Lachoefeningen helpen om meer zuurstof in je lichaam en in je hersenen te brengen. Je kunt efficiënter werken en je voelt je energieker en gemotiveerder.

Sjacherijnig

Lachyoga is de grote verbinder. Mensen houden van mensen die lachen en blij zijn. Niemand wil bij een sjacherijnig persoon zitten. Als je de lachyogaoefeningen regelmatig doet dan krijg je vanzelf een glimlach op je gezicht.

Je kunt sneller en gemakkelijker met mensen in contact komen en het brengt je goede, zorgzame en liefdevolle relaties met andere mensen.

Ups en downs

Iedereen kan lachen als de tijden goed zijn. Maar tijden zijn niet altijd goed. Die kennen hun ups en downs.
Hoe lach je toch wanneer het leven moeilijk gaat en als er problemen zijn? Regelmatige beoefening van lachyoga geeft je een positieve mentale houding om beter door deze situaties heen te komen.

10 Minuten

Wat dacht je van een kleine uitdaging? Lach 10 minuten per dag. Doe dit 10 dagen. Of 30 dagen als je er echt zin in hebt. Tien minuten per dag is genoeg. En natuurlijk mag je meer lachen. Ervaar het verschil en laat ons weten hoe het bevalt.

 

Gerelateerde artikelen

Bepaal een deadline op je dromen

Door:

Waarom schuif je je grootste dromen al jaren voor je uit? Heb eens het lef om een deadline op je dromen te zetten. Zo maak je van je droom een doel, en vergroot je de kans dat je droom uitkomt.

Lees verder

FemNa40