Overtuigen

Volgende week mag ik met het bestuur van een stichting aan de slag om hun missie en visie aan te scherpen. Zo aan het eind van het jaar, met Kerst en Oud en Nieuw voor de deur, vind ik dat wel een mooi onderwerp om ook eens op mijzelf te betrekken.

Wat zijn mijn missie en visie, niet alleen als ondernemer, maar ook als persoon? En wat versta ik er dan precies onder, wat is mijn persoonlijke missie of visie? En heb jij die ook?

 

Willen we er samen over praten, dan moeten we wel hetzelfde bedoelen natuurlijk. Dus haal ik de grote
Van Dale erbij. Die heeft het altijd bij het juiste eind, toch? ‘Missie = (r.k.-) bekeringsactiviteit onder niet-katholieken’. Oeps, daar kom ik niet echt verder mee. Of wel?

Mijn missie, daar ben ik inmiddels achter, is het creëren van een blije wereld met blije mensen. Is dat een bekeringsactiviteit? Ik wil graag dat iedereen met plezier doet wat gedaan moet worden. Dus wil ik mensen bekeren die dat niet doen. Hm, tja, als kind wou ik ook al dominee worden…

En die visie dan? Weer de grote Van Dale: ‘visie = de wijze waarop men zaken beoordeelt, beschouwt’. Kan ik daar wat mee? Mijn visie op de wereld is dat het inderdaad mogelijk is om een mooiere wereld te creëren.
Ik geloof dat we met ons allen in staat zijn de wereld een stuk(je) mooier te maken en beter.

Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren. Onder andere door anderen te overtuigen dat het kan, dat het bestaat: een mooiere wereld, vol liefde en blije en gelukkige mensen. Ja, dat is wel degelijk een bekeringsactiviteit. Geen katholieke, maar mijn eigen.

Laten we er met ons allen iets moois van maken, iets heel moois. Doe je mee?

Dit blog is een van de 20 in ‘abc z’ waar ook Paula’s maandagse Wijsheden van de Week in staan, beide leren ze je anders te kijken, vrolijker te denken en daardoor leuker te leven. Het boekje is te bestellen in haar webwinkeltje

Gerelateerde artikelen

FemNa40