Slapen op je linkerzij is gezond

Iedereen weet dat slapen heel belangrijk voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid is. Echter de duur van je slaap is net zo belangrijk als de manier waarop je slaapt. 

Je slaaphouding kan je gezondheid beïnvloeden en verbetert de spijsvertering. Bovendien is slapen op je linkerzijde zelfs zo dat het je leven kan redden.

Waarom dat zo belangrijk is, lees je onderstaand.

 

Het maakt wel degelijk uit op welke kant je slaapt

Er zijn verschillende slaaphoudingen zoals op je rug, je linkerkant, je rechterkant, op je buik en op je rug.
Deze slaaphoudingen hebben allemaal invloed op je gezondheid.

Slapen op je rug kan bijzonder gevaarlijk zijn voor mensen met slaapapneu of astma omdat dit ademhalingsproblemen kan veroorzaken. Slapen op de rechterkant kan eventuele spijsverteringsproblemen verergeren, terwijl slapen op de linkerkant digestieve symptomen kunnen verbeteren.

Voordelen van het slapen op de linkerzijde

Slapen op je linkerzijde, wordt in een onderzoek gezegd, kan je gezondheid verbeteren en kan zelfs levens redden. In de holistische geneeskunde is de linkerkant van het lichaam de dominante lymfatische kant.
Terwijl je slaapt op deze kant heeft je lichaam meer tijd om gifstoffen, lymfevloeistof en afval te filteren door middel van het  thoracale kanaal en de lymfeklieren.

Als je op je rechterzijde slaapt, kan het lymfesysteem langzamer gaan draaien. Je wilt natuurlijk niet dat dit gebeurt, want een lymfestelsel dat niet op volle capaciteit draait is niet in staat om toxinen te filteren of om het lymfevocht goed door het lichaam te laten lopen. Dit verhoogt de kans op ziekten als gevolg van de opbouw van gifstoffen.

Als je begint met het slapen op je linkerkant kun je merken dat je lichaam zich steeds meer de toxineafval verwijdert. Dit gebeurt doordat in deze positie te liggen de spijsvertering verbetert en je lichaam in staat stelt om toxines af te voeren.

Hoe leer je slapen in deze positie

Als je normaal op je rug ligt of op je rechterkant slaapt, kun je je afvragen hoe je die gewoonte kunt doorbreken door voortaan op je linkerkant te gaan slapen. Dit kan een tijdje duren, maar het is mogelijk om jezelf aan te leren in een andere positie te slapen. Hier zijn enkele tips:

  • Je kunt proberen te gaan liggen op je linkerkant en vervolgens een kussen in je rug te leggen. Het kussen zal voorkomen dat je naar de andere kant gaat rollen.
  • Probeer aan de andere kant van het bed te gaan slapen. Dit maakt het makkelijker en voorkomt eerder dat je naar de andere kant van het bed draait.
  • Een andere truc is om een ​​zwak lichtje aan te hebben aan de rechterkant van het bed, aangezien je lichaam zich afschermt voor licht en deze gaat ontwijken. 


Probeer deze kleine veranderingen eens uit en je zult merken dat deze routine zich langzaam aanpast aan je slaapgedrag, wat weer leidt tot een betere gezondheid.

Bron Bron

Gerelateerde artikelen

Aanpassen maar weer

Door:

‘Ja hoor, heb ík weer.’ Het liefst duik ik meteen mijn bed in, verstop me onder het dekbed en kom er pas uit als alles opgelost, geregeld en weer normaal is.

Lees verder

Bepaal een deadline op je dromen

Door:

Waarom schuif je je grootste dromen al jaren voor je uit? Heb eens het lef om een deadline op je dromen te zetten. Zo maak je van je droom een doel, en vergroot je de kans dat je droom uitkomt.

Lees verder

FemNa40