Sta op tegen kanker

Het onderzoek naar kanker is nog altijd hard nodig. Wereldwijd werken wetenschappers naar de dag toe dat kanker niet meer dodelijk is. Door te blijven investeren in wetenschappelijk onderzoek kan men stap voor stap patiënten steeds beter behandelen.

Vanavond om 21.30 uur zendt de AVRO, vanuit het Agora Theater in Lelystad, de benefietshow voor ‘Sta op tegen kanker’ uit. Tijdens de grote tv-show staat bekend en onbekend Nederland op om een vuist te maken tegen kanker.

 

Presentatoren Frits Sissing en Kim-Lian van der Meij zullen deze bijzondere avond presenteren. In de speciale ‘Newsroom’ doet Kim-Lian van der Meij live verslag van alle acties in Nederland en voert zij bijzondere gesprekken met de BN’ers en Nederlanders in het belpanel. Gers Pardoel, Isa Hoes, John Williams, Pia Dijkstra, Willeke van Ammelrooy, Elle van Rijn, Wendy van Dijk, Simone Kleinsma, Peter R. de Vries, Wouter Bos, Willeke Alberti en Nick & Simon geven acte de présence.

De avond zal een aaneenschakeling zijn van persoonlijke verhalen, bijzondere optredens, bekende gasten, bijzondere patiënten en artsen, die zorgen voor een lach en traan. Willem Nijholt en Joke Bruijs vertellen over het leven nadat ze kanker hebben overwonnen. Bert van Leeuwen en Martine van Os vertellen hun zeer persoonlijke verhaal. Veldhuis & Kemper, Wende Snijders en Gers Pardoel geven een speciaal optreden. Samen met de andere BN’ers proberen zij zoveel mogelijk nieuwe donateurs te werven voor KWF Kankerbestrijding.

Gers Pardoel heeft een nieuwe single 'Dankbaarheid' uitgebracht en de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. Dit persoonlijke nummer over zijn vader draagt de rapper op aan 'Sta op tegen kanker',
de campagne van KWF.

Elke euro wordt goed besteed

Elke euro die jij overmaakt draagt bij aan de ontwikkeling van betere behandelingen voor mensen met kanker. Een deel van jouw donatie investeren we in zogenaamd translationeel onderzoek; het soort onderzoek dat nieuwe ontdekkingen vertaalt van het laboratorium naar de kliniek. Pas dan hebben patiënten er immers baat bij. Ook gebruiken we een deel van jouw donatie om internationale samenwerking te stimuleren.

Geef nu!

Sta op tegen kanker en maak meer baanbrekend onderzoek mogelijk! Vanaf 5 euro per maand steun je KWF Kankerbestrijding en help je mee kanker terug te dringen. Word donateur

Trailer

 

FemNa40