Hoera… ik zit in de overgang!

De overgang slaat ineens toe en je bent weer onzeker, je zo moeilijk verkregen zelfverzekerdheid is weer verdwenen en je baalt van jezelf. De titel zegt eigenlijk al genoeg. Het is zover. Je hebt de eerste opvliegers achter de rug, je leven is over. Overgang… alle vrouwen krijgen ermee te maken.

 

Symptomen

Het is niet eerlijk, de overgang bij mannen (echt wel) en die bij vrouwen. Even een paar verschillen op een rij:

  • Mannen, mogen met jonge vrouwen daten en krijgen ineens interesse in mode en gaan motorrijden of schaffen een veel te leuke stoere auto aan.
  • Vrouwen, worden dikker en krijgen opvliegers. Vergeten waar ze het net over hadden, hebben boodschappenbriefjes nodig. Doen het wanneer ze flink niezen in de broek en weten af en toe niet of ze lachen of huilen moeten.

Maar er zijn ook goede punten: je wordt niet meer ongesteld, de opvoedtaken lopen op zijn eind en lastige pubers zijn hopelijk aardig opgedroogd. Je rol van taxichauffeur en bemiddelaar in ruzies is over, je krijgt hierdoor meer tijd voor jezelf. En dan je haar. Als vrouwen hun haar verven staat het wel en mannen niet! Ben je verven zat, grijs is de trend!

Tips

Door op je voeding te letten kun je proberen de opvliegers positief te beïnvloeden. Koffie/thee, pittige gerechten, frisdranken en alcohol kunnen klachten als opvliegers bevorderen. Soja producten hebben juist weer een positieve invloed.

Laat het niet zover komen dat de lichamelijke- en psychische veranderingen zorgen dat je er depressief van wordt. Schakel op tijd hulp in! Maar probeer wel de nieuwe jij te accepteren. Loslaten en doorgaan, want ook deze leeftijd en periode is de moeite waard!

 

FemNa40