Wat maakt jou blij?

Blij worden gaat soms niet vanzelf.

En wachten we uren, dagen, soms weken voor het zover is.

Maar je kunt er wat aan doen.

 

Waar je wel blij van wordt, doe je wel en waar je niet blij van wordt doe je niet. Simpel toch? 'Niet doen', vraag je je af, 'maar er moet toch zoveel gedaan worden? Ik moet afwassen, het huishouden doen, zorgen voor mijn zieke moeder, iedere dag naar mijn werk, oppassen, boodschappen doen, noem maar op.'

Tips om blij te worden en te blijven
 

Blij van een lijstje

Maak een lijstje met dingen waar jij blij van wordt. Maak die lijst zo lang mogelijk. Schrijf er iedere dag iets bij. Dit kunnen dingen zijn waar je niets aan kunt doen zoals dat je blij wordt van de zon die schijnt, maar ook dingen waar je wel iets aan kunt doen zoals blij worden van huppelen. Alleen al het opschrijven hiervan maakt al dat je je vrolijker gaat voelen.

Je kunt ook ‘s avonds opschrijven waar je die dag dankbaar voor bent. Dat kunnen hele kleine en ook grote dingen zijn zoals fijn dat je op tijd je bent of dat je een vriendin weer eens hebt gesproken of dat je je hebt laten verwarmen door de zon. Als je er tenminste drie opschrijft dan zul je ervaren dat je lekkerder gaat slapen.
Kun je daar ook weer blij mee zijn.

Blij van doen

Als er op je lijstje doe-dingen staan, doe die dan zoveel mogelijk. Staat erop 'uitgaan met vrienden', zorg dan dat je dit regelmatig in je agenda zet. Of word je blij van 'bellen blazen', koop dan drie potjes bellenblaas en ga dan eens op een plek waar niemand het verwacht mooie bellen blazen.

Zelf word ik echt blij van dingen doen. Ik ben een doener. Dus als ik in de ondernemersopleiding weer eens sta te dansen op de stoelen dan word ik heel vrolijk. Nu werkt dit bij de meeste mensen zo. Dit komt omdat je je lijf in beweging brengt. En die is daar heel gelukkig mee. Zeker in deze tijd waarin we vooral zitten op de bank,
aan tafel en met de laptop of tablet op schoot.

Blij van lezen

Als je van lezen houdt, zorg dan dat je vooral leuke dingen leest. Niet teveel slecht nieuws (geldt ook voor tv kijken) maar meer moppenboekjes of de Donald Duck. Luchtige kost. Of lees natuurlijk mijn boek Lachyoga (haha). Dit boekje kost nog geen tientje, namelijk slechts € 9,99.

Blij van endorfine

Endorfine is je ‘happy hormoon’ en het maakt ‘happy cellen’. Het is een natuurlijke pijnstiller en je voelt je lekkerder in je vel zitten. Endorfine kun je op heel veel manieren aanmaken. Een daarvan is flink lachen.
Zelfs als het nep is, je lichaam heeft namelijk niet door of dit echt is of niet. Als jij een paar minuten doet alsof, dan gaat je lichaam aan de gang en maakt voor jou endorfine aan. Hoe mooi is dat?

Er zijn nog veel meer manieren om endorfine aan te maken. Dat lees je in het artikel dat ik daarover speciaal geschreven heb.

Blij van muziek

Je lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. Muziek geeft trillingen die dat water in beweging brengen.
De Japanner Masaru Emoto schreef hier een heel mooi boek over. Water weet het antwoord. Het bevat veel foto’s met water dat uit verschillende gebieden komt en water dat in trilling is gebracht met muziek of zelfs gedachten. Het kost € 16,99.

Luister naar muziek waar jij blij van wordt. Breng jouw water in de juiste trilling.

Blij van eten

Eten heeft een grotere invloed op ons dan we vaak denken. Vorige maand had ik het voorrecht om vooraan bij Tony Robbins te zitten. Voor wie Tony Robbins niet kent, dit is een man met heel veel power, hij heeft een super gezonde uitstraling. Een van de lessen ging over voeding.

We kregen een uitdaging mee, 10 dagen lang geen gifstoffen en alleen opschonen met gezond eten. Dus geen koffie, zwarte thee, alcohol, suiker, azijn, vlees en melkproducten. Wel groente, groente, groente, fruit en noten en zaden. Ik ging de uitdaging aan.

In twee weken tijd paste ik weer in een aantal oude broeken. Dat is fijn natuurlijk. Maar bovenal had ik al snel veel meer energie. Ik heb minder slaap nodig en kan gedurende de dag veel beter presteren.

Van een collega kreeg ik het boekje SAP Gezond aangeraden. Hierin staan diverse sappen die je kunt maken en die jou helpen bij je gezondheid. Ze zijn zelfs op volgorde van aandoening of ziekte opgenomen. Niet duur voor € 6,99 en heel interessant.

Blij van lachen

Als je al een tijdje deze blogs leest dan ligt het voor de hand. Wat we inmiddels na veel onderzoeken weten en wat we gebruiken in de lachyoga, is dat je niet blij hoeft te zijn om te lachen, maar je wordt blij van het lachen zelf.

De lach kun je oefenen. Ga maar eens samen met iemand 'hahaha' zeggen. Vooral als je naast elkaar zit. Doordat je elkaar wel ziet, maar net niet helemaal is het nog gekker kennelijk en lig je al snel in een deuk.

Zo kun je ook lachen tijdens al die klussen waar je geen zin hebt, zoals het huishouden. Als jij lacht dan wordt het vanzelf lichter.

Oefenen kun je bij een van onze lachclubs. Ook de huishoudelijke klusjeslach. Er zijn zo’n 20 lachclubs in Nederland en er is er vast wel eentje bij jou in de buurt.

Op een blije week!

Foto


 

Gerelateerde artikelen

Bepaal een deadline op je dromen

Door:

Waarom schuif je je grootste dromen al jaren voor je uit? Heb eens het lef om een deadline op je dromen te zetten. Zo maak je van je droom een doel, en vergroot je de kans dat je droom uitkomt.

Lees verder

FemNa40