Citroencake met etherische oliën

Ik zag in mijn groep op Facebook een leuk bericht om te koken en bakken met etherische oliën.

Eigenlijk heb ik dit nog niet zo vaak gedaan en het trok me erg aan.

Ik kreeg wat proefflesjes van Pure Health Oils opgestuurd en ben begonnen met wat recepten uit te proberen.

 

Een van het eerste wat ik ging uitproberen was de citroencake. Het lukte en smaakte heerlijk.

Dus probeer het recept ook eens uit en zorg ervoor dat je er zeker van bent dat je 100% biologische en puur natuurlijke olie gebruikt bij het bakken en koken. Vaak is 1 druppeltje al genoeg om een subtiele smaak aan je gerecht te geven. Het is een hele nieuwe belevenis en enorm lekker.

Citroencake

250 g bio-bakboter/bio-roomboter
200 g oerzoet/palmsuiker/Sukrin
5 eieren
merg van een vanillestokje
250 g bio speltmeel  (of glutenvrij: 250 g rijstmeel)
paar druppels citroenolie
125 g zelfgemaakte poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 165°C en vet je cakeblik goed in. Klop de boter met de suiker romig. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Zeef het meel boven de kom en mix erdoor. Voeg een paar druppels citroenolie toe. Voeg het rasp met de vanille toe aan het beslag en meng tot een mooi beslag ontstaat. 

Doe het beslag in een ingevet cakeblik. Bekleed de cake met de schijfjes citroen. Bak de cake gaar. De cake is gaar als hj van binnen 'droog' is en dat controleer je door er een satéprikker in de steken. Komt deze droog uit het deeg, dan is de cake gaar. 

Oven: 165°C, baktijd: 60/65 minuten. Wil je meer weten over het koken met etherische oliën, neem dan even een kijkje op: purehealthoils.com

Gerelateerde artikelen

Brood! (2)

Door:

In de afgelopen twee weken heb ik in mijn keuken hard gewerkt en een aantal experimenten gedaan om (wat ik noem) het echte brood te krijgen. Hieronder mijn recepten.

Lees verder

FemNa40