Aardbeien, geweldig snoepgoed!

Al een paar weken geniet ik er volop van, aardbeien. Van die zoet ruikende, dikke vuurrode vruchten. Iedere week wandel ik hiervoor naar de markt. Terug thuis kijk ik de aardbeien na. Aardbeien met een plekje of een zacht stukje doe ik in een apart bakje.

 

De rest gaat in de oorspronkelijke bakken de groentelade van mijn koelkast in. Op deze manier heb ik zeker drie dagen veel plezier van mijn aardbeien, zijn het erg mooi vruchtjes, dan zelfs nog langer.

Wist je trouwens dat de pitjes op de aardbei eigenlijk de echte vruchtjes zijn. Het rode gedeelte is een schijnvrucht.

Ik kies bij de groenteboer bewust voor Hollandse aardbeien, die zijn het minst ver vervoert en eerlijk gezegd vind ik de aardbeien van de koude grond het lekkerste. Ik heb ze ook een tijd lang in mijn tuin gehad. O, er bestaat geloof ik niets dat smakelijker is dan een dikke, rode, zon verwarmde aardbei, vers van de plant, met recht een zomerkoninkje.

Aardbeien snoepen erg slim

Aardbeien zijn onder meer rijk aan vitamine C, dit is goed voor je weerstand, aardbeien helpen je hiermee bijvoorbeeld een zomerverkoudheid op afstand te houden. Ook zorgt deze vitamine dat schadelijke stoffen in je lichaam geneutraliseerd worden. Aardbeien bevatten veel kalium, kalium is goed voor de bloeddruk en helpt bij het reguleren van de vochtbalans. Last but not least, Aardbeien bevatten weinig kcal, je kunt dus zonder meer lekker van aardbeien snoepen.

Dit kan je allemaal met aardbeien

Aardbeien kan je op vele manieren gebruiken. Zo vind ik aardbeien ’s morgen door mijn havermoutpap, heerlijk. Of wat dacht je van yoghurt met muesli en verse aardbeien, een beschuitje met aardbeien of een boterham dik belegt met deze rode vruchtjes. Ook lekker een beetje zuivelspread onder de aardbeitjes. Aardbeien meegebakken in een scone of cakeje is ook erg lekker, probeer maar eens uit. Of wat dacht je van met een schaal aardbeien voor de televisie, lekker snoepen zonder je schuldig te hoeven voelen, want dik word je niet snel van aardbeien. En als het heel erg warm weer is, dan maak ik aardbeien ijsjes of mijn eigen rakketjes. Met bijvoorbeeld gepureerde aardbeien, kiwi en mango. Misschien weet jij ook nog een leuke toepassing, ik hoor het graag!

Voorlopig geniet ik nog even door, van heel veel aardbeien, ik hoop jij nu ook!

Overigens het recept van de ijsjes vind je op gewichtsconsulente online.  

Gerelateerde artikelen

BBQ enquête

Door:

Vanaf april wordt de barbecue bij de meeste Nederlanders tevoorschijn gehaald en in de zomermaanden gaan we helemaal los.

Lees verder

FemNa40