Weer leren wat gezonde voeding is, dat is één van mijn uitgangspunten bij het schrijven van mijn boek waarmee ik mensen met overgewicht, maar ook mensen die gezonder willen eten, op een laag drempelige manier wil helpen. Ik ben Marjoleine van der Waal en ik ben gewichtsconsulente.


Lekker eten willen we uiteindelijk allemaal en een gezond gewicht houden ook. Dat die twee dingen samen kunnen bestaan, heb ook ik moeten leren. Nog maar een paar jaar terug viel ik zelf 27 kilo af. Gewoon door gezond te eten, maar al die tijd heb ik ook gesnoept, maar met mate. Zonder chocola kan ook ik niet leven, al maak ik die tegenwoordig zelf. Dit omdat ik uit vrije keuze zo min mogelijk suiker eet.


Sinds enige tijd schrijf ik aan mijn boek. Het wordt een soort cursusboek waarin ik op een leuke, speelse manier uitleg wat gezond eten is. Aan de hand van wat opdrachten, leer je vervolgens het geleerde toe te passen. Met leuke eenvoudige recepten, hoop ik iedereen weer aan de gezonde maaltijd te krijgen.


Verder ben ik een actief wandelaar. Op Facebook heb ik van 1 juli 2012 tot en met 3 mei 2015 foto’s van mijn dagelijkse wandelingen gedeeld. Ooit begonnen als een 365 dagen project met als doel laten zien hoe leuk bewegen en dan meer specifiek wandelen kan zijn. Een snelle rekensom leert je dat ik meer gewandeld heb dan 365 dagen, het werden er 1000. Inmiddels plaats ik nog een paar keer per week foto’s van mijn wandelingen, het wordt tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik zelf ben voor nu het wandelen gaan afwisselen met fietsen en nordic walken.
Aan mijn project hangt ook een facebookgroep: Walking Apart Together.  Deze gaat natuurlijk gewoon door. De groep bestaat uit allemaal mensen die van de natuur houden. Met enige regelmaat wandelen en vaak ook fotograferen. Soms wandelen we ook samen en dat is altijd een klein feestje. Ik probeer 1 keer per maand een groepswandeling te regelen, een ieder die mee wil, mag dan mee.


Natuurlijk bestaat mijn leven niet alleen uit werk. In mijn vrije tijd lees ik graag en handwerken vind ik leuk om te doen. Vooral breien is een grote hobby. Inmiddels heb ik een paar leuke poppen gebreid. Deze poppen worden de hoofdpersonen in mijn kinderverhalen. Ik mag namelijk ook graag schrijven. Vorig jaar combineerde ik mijn hobby met mijn werk en schreef een voorlichtingsverhaal over de schijf van vijf. Dertien kinderen van het voorleesproject Uithoorn, genoten van het verhaal over een kind heksje Nibbeltje en hielpen daarna enthousiast mee het eten terug te toveren in de magische schijf van vijf. De kinderen, maar ook ik, hadden een geweldige en leerzame middag. Ik vond dit zo geweldig om te doen dat ik voorlichtingsboekjes wil gaan schrijven voor kinderen als mijn andere boek af is.


Als laatste ben ik ook vrijwilliger. Ik zwem met kinderen, of beter gezegd pubers, met een lichamelijke en diep verstandelijke beperking bij KDC Nifterlake. Iedere week geniet ik net zo hard als de Spetters van het spelen in het warme water. De Spetters is trouwens de groep waarmee ik zwem.


Ik werd gevraagd om ook te bloggen op site van Femna40, na een bezoekje aan de site heb ik volmondig JA gezegd.


Op mijn site http://gewichtsconsulenteonline.nl/ kun je meer informatie over mij vinden, maar ook leuke recepten, bloggen en informatie over mijn wandelproject en Walking Apart Together.