Gevulde dunne kalfslende

Tasca di vitello ripiena ofwel gevulde dunne kalfslende. Een gerecht waar je niet dagelijks aan denkt.

Maar met de feestdagen in het vooruitzicht is dit een heerlijk recept om te maken en te serveren aan je gasten.

Ze zullen verrast staan en deze afwijkende keuze zeker appreciëren.

 

Benodigdheden (10 personen)

1,5 kg dunne kalfslende in het midden gesneden
300 g gehakt (rund en varken)
150 g Parmaham
1 ei
75 g pistachenoten
een paar worteltjes
een stronk selderij
een kwart van een uitje
witte droge wijn
salie en rozemarijn
zout en peper
olijfolie extra vergine
groentebouillon
paneermeel

Bereiding

Vulling voorbereiden: in een kom het gehakt mengen met de pistachenoten, het ei, samen met een brunoise (kleine blokjes) van de worteltjes, selderij en ui. Op smaak brengen met zout en peper, een paar dun gemalen blaadjes salie, rozemarijn en tijm. Voeg eventueel een beetje paneermeel erbij om de consistentie van de vulling te versterken.

Vlees voorbereiden: de kalfslende ontdoen van vliezen en indien nodig ontvetten. Vul het vlees met de vulling en maak het dicht tot een buidel. Barderen (bedekken) met de Parmaham en touw eromheen wikkelen.

Het vlees zacht bakken in een pan met olijfolie, boter, een paar takken salie en rozemarijn tot dat ze lichtbruin van kleur wordt. Afblussen met een paar glazen witte wijn. Leg het vlees in een schaal met zijn kookvet. Dan in de oven bakken op een temperatuur van 160°C totdat de kerntemperatuur rond de 58°C is. Oven uitdoen, deur halfopen laten en het vlees voor een kwartiertje laten rusten. Snijden in mooie plakjes.

In tussentijd het kookfond zeven, ontvetten en verdunnen in een pan met een paar scheppen groentebouillon. Koken op een mooi vuur totdat de saus lekker gebonden is.

Garnering

Wat bij de kalfslende gegeten kan worden, dat laat ik aan jullie eigen fantasie over.

Buon appetito!

Gerelateerde artikelen

Amaretti (amandel bitterkoekjes)

Door:

Van mijn vakanties in Verbania, neem ik elke keer heel veel mee als ik terug naar Nederland ga: belevenissen en herinneringen, mensencontacten, de adembenemende schoonheid van de bergen en het meer...

Lees verder

Brood! (1)

Door:

Voor brood breken revoluties uit, voor brood wordt gevlucht en gevochten, hard gewerkt en gezweet. We leven voor brood. Brood en water zijn leven!

Lees verder

FemNa40