Gâteau di verdure (groente gâteau)

We kennen allemaal de rösti die meestal alleen van aardappel gemaakt is.

Je hebt hierop echter verschillende variaties.

Onderstaand het recept van een groente gâteau, een soortgelijke rösti, met diverse groenten en kruiden.

 

Benodigdheden

1,5 kg aardappelen
2 rode paprika’s
5 stronken witlof
1 teentje knoflook
salie, rozemarijn, verse tijm
zout, peper
olijfolie extra vergine
paneermeel
nootmuskaat

Bereiding

Aardappelen in blokjes snijden en in koud water leggen. Dan de blokjes aardappelen in ruim voorgekookt water koken totdat ze lekker zacht worden.

Maak de paprika’s en witlof schoon en snijd deze ook in mooie blokjes. Bak de groenten zachtjes in een pan met 3-4 lepels olijfolie en een teentje geperste knoflook.

Voeg dan de aardappelen aan de paprika’s en witlof en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de andere specerijen.

De vormpjes invetten met wat olijfolie en afdekken met een dikke laag paneermeel. Vul de vormpjes  met het mengsel van aardappelen en groenten en in de oven bakken op 180°C voor circa 20-25 minuten.

Met behulp van een mes de gâteau’s uit het vormpjes verwijderen en presenteer ze op een bord.

Buon appetito!

Gerelateerde artikelen

Gevulde dunne kalfslende

Door:

Tasca di vitello ripiena ofwel gevulde dunne kalfslende. Een gerecht waar je niet dagelijks aan denkt. Maar met de feestdagen in het vooruitzicht is dit een heerlijk recept om te maken en te serveren aan je gasten.

Lees verder

FemNa40