Koffietaart

Ik heb een paar dagen geleden deze taart gemaakt.

Ik ben tevreden over het resultaat.

Daarom wil ik met jullie, lezers van deze weblog,
het recept delen.

 

Bereidingswijze

Doe in een schaal 120 g lekkere boter op kamertemperatuur, klop dat samen met 200 g suiker totdat het een luchtig schuim wordt.

Drie superverse eierdooiers, 200 g patentbloem 100 ml espressokoffie, een zakje bakkergist (16 g),
100 g pijnboompitten en 100 g in rum geweekte rozijnen toevoegen. Optie: 6-7 walnoten en 6-7 fijn gemalen amandelen toevoegen.

Een taartschaal (26 cm diameter) met boter invetten en bestrooien met een klein beetje meel, doe het mengsel in de schaal in de voorverwarmde oven. Kooktemperatuur: 170°C. Tijd: 35-38 minuten.

Serveren met een laag poedersuiker en een kopje espresso.

Buon appetito!

Gerelateerde artikelen

Amaretti (amandel bitterkoekjes)

Door:

Van mijn vakanties in Verbania, neem ik elke keer heel veel mee als ik terug naar Nederland ga: belevenissen en herinneringen, mensencontacten, de adembenemende schoonheid van de bergen en het meer...

Lees verder

Brood! (2)

Door:

In de afgelopen twee weken heb ik in mijn keuken hard gewerkt en een aantal experimenten gedaan om (wat ik noem) het echte brood te krijgen. Hieronder mijn recepten.

Lees verder

FemNa40