Sherry is opnieuw hot!

Sherry maakt opnieuw een opmars. 

Er wordt al een tijdje gesproken over een toenemende belangstelling voor sherry.

In Amerika en Engeland zijn speciale sherrybars in opkomst en worden deze versterkte wijnen uit Jerez steeds geliefder bij de grote Chefs.

 

Ook in Nederland is sherry aan een comeback bezig zowel in cocktails als in combinatie met kleine hapjes.
Het is met name die laatste culinaire trend waar sherry zo goed in past.

De terugkeer van het ‘hoedje’ (tapa) op het glas met een klein hapje erop zal als perfect serve in de bars en restaurants de aandacht voor sherry doen vergroten.

Op de vakbeurs Gastronomie werd recentelijk de moderne variant ‘Shapas’ geïntroduceerd als een samentrekking van sherry en tapas die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Middels een online video is intussen een wedstrijd uitgeschreven om de mooiste shapas te publiceren op de site shapas.nl.

De wedstrijd wordt ondersteund door een versie van de online video (zie onder).

Het hapje bij de sherry bevestigt de unieke smaak van de wijn waarmee je eindeloos kunt variëren en combineren. Smaken waar de meeste wijnen moeilijk mee samengaan, kunnen vaak prima met een sherrywijn.

Denk bijvoorbeeld aan olijven, knoflook, ham, amandelen en zoute vis; ingrediënten die we vaak in de Spaanse tapas terugzien. Sherrywijnen zijn er van beendroog tot weelderig zoet, hetgeen eindeloze toepassingen biedt.

Dit kan een Fino met een verfijnd hapje van verschillende ingrediënten zijn, maar ook een medium dry Oloroso bij een blokje kaas of een PX bij chocolademousse.

De online actie ‘Sherry your Tapa!’ nodigt uit om al deze belevingen te delen met een groot publiek. De wedstijd staat open voor iedereen, van amateur tot professional en van beginner tot gevorderde, want over smaak van sherrywijnen valt best te twisten.

Gerelateerde artikelen

Cocktail: Apple Pie Mojito

Door:

Deze cocktail is door zijn volle en warme smaken heerlijk op een koude dag. Een herfst variant op de klassieke Mojito. Vooral nu het wat kouder weer wordt een echte aanrader.

Lees verder

Cocktail: Cosmopolitan

Door:

De zon schijnt en je hebt met je beste vriendinnen afgesproken voor een Ladies Night. In de serie Sex and the City, waar Carry Bradshaw het boegbeeld was, is de Cosmopolitan misschien wel de meest geliefde cocktail.

Lees verder

FemNa40