Column: druk, druk, druk

Zodra ik mijn ogen had opengedaan op Moederdag, stond Merel al aan mijn bed! 'Mam, je moet naar beneden komen, we hebben een ontbijt voor je gemaakt.'

Beneden stond een hele mooie gedekte tafel met overal hartjes al wachtend klaar. Ik kreeg een lekker gebakken eitje en een heerlijke bak vanille thee.

Willibrord en Merel zaten als 2 kleine kinderen te popelen om me cadeautjes te geven. 

 

Ik kreeg er wel 7, allemaal even leuk en als laatste een uitdraai van de computer, waarop stond dat W. en ik de volgende dag voor 3 dagen richting Limburg zouden gaan en overnachten in een heus kasteel! Alles was achter mijn rug om geregeld.

Roermond

Na de files reden wij richting het Limburgse land, de regen kletterde op de auto, maar vol vertrouwen dat het in het zuiden altijd mooi weer is, lieten wij ons niet uit het veld slaan. Onderweg kon Willibrord nog wat telefoontjes plegen, zodat alle tijd goed werd besteed. Onze eerste stop was Roermond, waar we even snel aanwipte bij een zakenrelatie om daarna de stad te verkennen.

Wat een enorm leuke stad is dat! Behoudens de bekende ketens, die gelukkig hier niet het straatbeeld overheerste, waren er veel eigen winkels, wat ons altijd erg nieuwsgierig maakt. Omdat de parkeermeter in ons achterhoofd tikte, konden we niet te lang winkelen, wat erg jammer was. Op naar het Outlet Center dan, die een grote parkeerplaats heeft, waar je de hele dag mag parkeren voor slechts 3 euro! Slim gedaan.

Hier deden we vooral aan windowshopping. Ik vind het schitterend al die merken, maar vooral de leuke opzet van de winkels te zien, want elke keer als ik iets leuks zie, past het toch niet.

Ik ben momenteel echt op mijn zwaarst en daar baal ik enorm van, maar kan er helemaal niets aan doen. Het is een combinatie van de opgekropte stress van de afgelopen jaren met de overgang. Ik let op met eten en drinken en probeer waar ik kan de fiets te pakken of een stuk te wandelen, terwijl ik vroeger ( nog maar 2 jaar geleden... en 20! kilo lichter) lekker alles at en gezellig meedronk. Maar dit terzijde, alleen maakt dat het winkelen er niet leuker op.

Kerkrade en Maastricht

Na Roermond gingen wij op zoek naar ons kasteeltje, wat in Kerkrade lag. Ondertussen regende en regende het maar door. Het lag erg leuk en de kamer was een ware kasteelkamer met hemelbed en al. Hoe romantisch!
's Avonds aten we in het kasteel zelf, waar de ambiance en bediening voortreffelijk waren.

De volgende dag deden we Maastricht aan, waar we niet weggaan zonder bij 't Hegtske te hebben gegeten.
De gastvrouw is de beste die ik ooit heb meegemaakt. Een waar genot om daar, behoudens het overheerlijke eten, te zijn, ontvangen te worden en je welkom te voelen. Een ware klasse vrouw!

Woensdag na het uitchecken gingen we even naar het grootste klooster van Nederland, om vervolgens via het gezellige Aken richting huis te gaan.

Omdat Willibrord nog 2 voice-over regels moest inspreken voor een film die de volgende dag gepresenteerd werd, reden we door naar Amsterdam. Ondertussen had zijn dochter een zakelijke afspraak, maar geen auto, dus of ik haar even af wilde zetten!

Inmiddels was W. klaar met inspreken en konden we richting het Gooi, totdat iemand op de zaak bedacht dat we wel even via Hilversum konden gaan om een pakketje af te leveren. Uiteindelijk kwamen we toch nog tegen 7 uur thuis aan!

Gooise Vrouwen Zaken

Donderdag was alweer de laatste lunch van dit seizoen van Gooise Vrouwen Zaken, waar professor Dorien Pessers een spreekbeurt gaf over de hectiek van ons dagelijks bestaan en welke druk dit oplevert, vooral bij jonge gezinnen. Het kernwoord was 'le bon heurre'.

Een uur rust, een goed gesprek zonder telefoon in de buurt, de krant uitgebreid lezen, een uurtje kwaliteit in het leven en niet die vluchtigheid die nu de maatschappij overspoelt. De aanwezige dames kwamen daarna allemaal aan het woord en velen (40 plus) vertelden over de kentering van hun leven.

Het was een zeer waardevolle lunch, waarna ik werd opgehaald door W. om vervolgens richting Breda te gaan voor de uitreiking van het boek 'Anders Ondernemen'  en presentatie van de film, gemaakt door Frequin Producties van onze zeer goede vriend Aad Ouborg. 

Ik kwam daar bekende en onbekende mensen tegen, maar vooral leuk is dat ik een vriendinnetje uit Blaricum tegenkwam die mee was gekomen met een auteur van managementboeken. De wereld was weer heel klein.

Radiostudio

Na vrijdag een paar uurtjes aan mijn boek te hebben gewerkt, wachtte een lunch met kennissen uit Wassenaar. Dit keer was het een thuiswedstrijd, omdat we hadden afgesproken op één van de mooiste plekjes in 't Gooi, restaurant Rust Wat. Het weer was voortreffelijk en het eten ook. We zaten zo lekker te kletsen dat ik bijna vergat om op tijd in de plaatselijk radiostudio van 6 FM te zijn.

Gelukkig was ik net op tijd, waar mijn oude buurman Lars van Loon, naast accountant ook op vrijwillige basis een gezellig zakelijk praatprogramma heeft. De avond daarvoor had hij mij via Twitter gevraagd: 'hee buuf, vind je het gezellig om in mijn radioprogramma te komen spreken over je werk'! Waarop ik natuurlijk bevestigend heb geantwoord.

Naast mijn eigen persoontje was ook dorpsgenoot Kees Abrahams, de grote man achter de musical Anne, aanwezig en het werd al snel weer een hele gezellig boel! In een week waarin ik had besloten om me eens 'meer naar binnen toe' te richten, krijg ik het ene na het andere zakelijke verzoek.

Wat ik deze week van professor Pessers heb geleerd is keuzes te maken. Gelukkig heb ik het weekend om alles eens even goed te overdenken....

FemNa40