Column: Supervrouw! Powerwoman! Ik?

Enige tijd geleden werd ik gebeld door iemand die mij volgde via Twitter. Zij had de stoute schoenen aangetrokken, vertelde ze mij.

Binnenkort was er een event Supervrouwen en zij vond mij een supervrouw! Ik was erg overdonderd, want zijn we niet allemaal Supervrouwen?

Ik vind van wel, maar deze aanhoudende dame vond mij erg bijzonder en wilde graag nader kennismaken.

 

Nog geen 3 dagen later word ik gebeld door Wendy Broersen, de organisatrice van het event NL Supervrouwen. Het eerste wat ik zei, toen zij ook weer begon om mij een supervrouw te noemen, of ze door die andere dame op mij attent gemaakt was.
Zij wist absoluut nergens van.

Ultiem netwerken

Wendy begon te vertellen dat ze vorig jaar had gemerkt dat er in Noord-Holland behoefte was om dwars door alle (vrouwen)netwerken heen iets te organiseren waar alle zakenvrouwen, ondernemende vrouwen, CEO 's elkaar konden treffen en ultiem zouden kunnen netwerken. Dit werd zo'n groot succes dat haar sponsors en spreekster Annemarie van Gaal (over supervrouw gesproken) haar aanspoorden om het vrouwen event in meerdere regio's te organiseren.

Via Twitter en door mijn columns had zij een indruk van mij gekregen die haar deed besluiten om mij tot supervrouw te bombarderen en nodigde mij uit als haar speciale VIP gast voor het evenement. Ze vertelde dat dit het derde event zou worden, want na Sassenheim zou op donderdag 14 november Soest aan de beurt zijn.

Ik vertelde later tegen Willibrord wat me overkomen was en hij, die sowieso naast mijn dochtertje mijn grootste fan is, zei:
'ik heb het toch altijd gezegd!'

Wat is het toch dat wij vrouwen het zo moeilijk vinden om complimenten te krijgen. Alhoewel, als iemand zegt: wat heb je een leuke jurk of leuk kapsel, ik wel heel gemeend dankjewel kan zeggen, maar zodra iemand mij complimenten maakt over mijn werk, denk ik altijd: dat is toch heel normaal, ik doe gewoon mijn werk!

Kippenhok

Afgelopen donderdag was het zover. Ik ging samen met mijn oud collega van Bankeniers, women to women financial planning, Pascale Schyns, naar het NL Supervrouwen event. We werden ontvangen op een roze loper en met roze champagne en binnen no time was het een kippenhok van jewelste.

Meer dan 200 vrouwen stonden te kletsen met elkaar. Na een half uurtje kennismaking begon Annemarie van Gaal aan haar spreekbeurt van bijna een uur. Ik heb ademloos zitten luisteren. Wat kan zij inspirerend vertellen over haar zakelijke ervaringen. Echt geweldig.

Ik ben heel erg fan van haar wekelijkse columns in het FD, maar om haar zelf te horen is toch weer anders. Ze kwam met marketingvoorbeelden die erg tot de verbeelding spraken en vertelde dat ze altijd een kubus bij de hand heeft, om zo problemen of uitdagingen te analyseren en dan tot een oplossing te komen.

Later mochten we, vantevoren opgegeven workshops, volgen. Ik had gekozen voor branding door Judith Webber. Een vrouw van 38 jaar, die vooral heel erg blij was met zichzelf en hoogstwaarschijnlijk weinig tegenslagen nog heeft gehad in haar leven, behoudens dat ze niet die erg leuke jeugd had gehad, die ze zichzelf blijkbaar had voorgesteld.

Ze had 3 boeken geschreven. Toen dacht ik bij mezelf, wil ik echt wel het boek schrijven, als zij, die op mij vrij inhoudsloos overkwam, zo makkelijk boeken schrijft. De twijfel sloeg toe!

Na deze workshop ging ik naar time management. Iets wat ik altijd goed kan gebruiken, want ik kom eeuwig tijd tekort en ben altijd in een hurry. Deze Stefanie was reëler en had het allemaal zelf goed voor elkaar.

Toen ze nog in loondienst was nam ze elke 2 maanden een dag voor zichzelf en ging dan leuke dingen doen. Geweldig als je dat met jezelf kan afspreken. Nummer 1 in time management staat NEE zeggen en hiermee dus kiezen voor jezelf. Nou dames succes!

De dag werd afgesloten met een groot diner, waarbij we bij elke gang van tafel wisselde om zoveel mogelijk medeonderneemsters te leren kennen. Wat een leuke inspirerende vrouwen heb ik ontmoet, echt top! Na het in ontvangst nemen van een goed gevulde goodiebag gingen Pascale en ik moe, maar voldaan naar huis.

Definitie supervrouw

Maar wat is nu eigenlijk een supervrouw zat ik mezelf af te vragen. In mijn ogen zijn alle vrouwen Supervrouwen. Wij kunnen als geen ander allerlei ballen hoog houden en of dat nu is als onderneemster, als echtgenote/partner, als moeder van een gezin, als mantelzorgster of als weet ik veel nog meer. Wij zijn gewoon met zijn allen Supervrouwen, nee... wij zijn Powerwomen!

FemNa40