Gezonde voeten of gruwel voeten!

Ooit had ik een kortstondige affaire in mijn vrijgezellentijd. We bedreven de liefde en toen de beste man zijn hoogtepunt bereikte viel mijn oog ongewild op zijn voeten. Rare en lelijke voeten.

Hij deed raar met zijn tenen tijdens het bereiken van zijn orgasme. De genegenheid voor dit heerschap was abrupt voorbij. Ik kan er niks aan doen.

 

Mannen met rare en lelijke voeten zijn voor mij de absolute afknapper. Hoe knap en/of lekker een man kan zijn, als zijn voeten niet okay zijn haak ik volledig af. Als een magneet word ik er toe aangetrokken. Zonder dat ik het zelf wil, kijk ik als eerste naar iemands voeten en ik blijf dan ook serieus staren met een gezicht van absolute walging.

Zomerklaar maken

Nu de temperaturen eindelijk aan het stijgen zijn vind ik dat iedereen eens even goed zijn voeten onder de loep moet nemen voordat we onze slippertjes weer aantrekken. Helaas zien we te vaak onverzorgde pootjes, denk aan kalknagels, vieze nagels, teveel eelt, te kort geknipte nagels, of juist te lange teennagels. Ik gruwel ervan. Het maakt voor mij dan ook niet uit of het om mannen of vrouwen gaat. Beide menssoorten moeten beter voor hun voeten zorgen.

Laat je kalknagels behandelen. Haren op de tenen vind ik ook geen lust voor het oog, met name bij de dames.
Eelt is ook echt heel lelijk. Likdoorns zijn voornamelijk pijnlijk. Daarom geef ik hier mijn tips voor een goede verzorging van de voeten. Geheel eigen belang overigens. Dat voorkomt dat ik niets anders doe dan staren deze zomer.

1. Eelt
Eelt aan de voeten kan pijnlijk en ontsierend zijn, zeker bij een droge huid. Smeer de voeten dagelijks in met een vettige crème, eventueel aangevuld met babyolie. Regelmatig scrubben met voetbadzout of een voet-scrubcrème helpt ook.

2. Vijlen
Vijlen is het beste voor je nagels, vijl daarom de nagels recht, dit om de kans op ingroeien te verkleinen. 

3. Zeezout
Om je voeten eens extra te verwennen, meng dan het sap van één citroen met twee eetlepels olijfolie en twee eetlepels zeezout. Masseer met dit mengsel je voeten en een zacht, soepele huid en schonen nagels zijn het resultaat. (moeders tip)

4. Wassen
Was voordat je naar bed gaat heel goed je voeten. Droog ze goed af en gebruik een verzorgende crème of olie. Zeker op warme dagen is dit een aanrader, je gaat dan met koele voeten naar bed en wordt wakker met een zacht huidje. Vijl liever niet net na het wassen, de nagels zijn dan te zacht.

5. Lakken
Lak je nagels eerst met een transparante basislak en lak daarover de kleur, zo voorkom je dat de kleur in het nagelbed trekt en je nagels op den duur een gelige kleur krijgen.

6. Herhaal bovenstaande regelmatig, zomers en 's winters!
Overigens blijkt dat zowel mannen als vrouwen lelijke voeten een afknapper vinden. 52 Procent van de mannen vindt harige tenen erg onaantrekkelijk, terwijl vrouwen gruwelen van beschimmelde voeten.  Een derde van hen zegt liever te verhongeren dan een nieuw paar schoenen in de winkel te moeten laten staan, dit in vergelijking met 12 procent van de mannen.

7 Procent van de dames is zo dol op haar schoenen, dat ze deze zelfs al in bed droeg. Mannen houden hier natuurlijk ook van, 13 procent van hen geeft toe het opwindend te vinden wanneer zijn partner hoge hakken draagt in de slaapkamer. Dus dames, verzorg de voetjes en trek die hakken aan en mannen let op!

Lelijke voeten zijn een afknapper, dus doe eens gek en waag een bezoek aan een goede pedicure, het zal je verrassen hoe leuk de voeten dan staan in een slippertje deze zomer.

Gerelateerde artikelen

FemNa40