Hond geadopteerd door ziekenhuis

We kennen allemaal het verhaal van Hachi de hond, die iedere dag op zijn baasje wachtte bij een station in Japan.  

Maar dit schijnt vaker te gebeuren, er zijn meerdere trouwe viervoeters.

 

Eind november is er een bericht naar buiten gekomen over de hond Masha, die elke dag naar een Siberisch ziekenhuis liep om daar te wachten op haar baasje. Het slechte nieuws was dat het baasje in het ziekenhuis was overleden. De trouwe viervoeter bleef echter terugkeren, zelfs een jaar na de dood van de man.

Het hondje werd een bekende en geliefde bezoeker van het Novosibirsk District Hospital Number One. Patiënten en medewerkers voorzagen het dier daar van een warme slaapplek en voedsel. Nadat het verhaal van de hond in de media verscheen, kwamen er berichten van over de hele wereld van mensen die Masha maar wat graag wilden adopteren.

In het ziekenhuis is Masha inmiddels een bekende en geliefde gast. Wanneer het dier in het ziekenhuis ligt te wachten, regelen patiënten en werknemers een warme plek om te slapen en voedsel om te eten voor het dier. Toch hopen de werknemers van het ziekenhuis dat een dierenliefhebber de arme hond komt ophalen om haar een nieuw thuis te geven.

Het ziekenhuis wilde in eerste instantie een nieuw thuis voor de hond vinden, maar heeft er uiteindelijk toch voor gezorgd dat de trouwe viervoeter bij hen kan blijven. Masha heeft een eigen, speciale plek in het ziekenhuis gekregen, in de buurt van de lift. Het dier is gek op haar nieuwe onderkomen en geniet van de aandacht die ze krijgt van bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis.

Adoptie onmogelijk

'Masha zal hier altijd blijven, omdat ze op haar baasje wacht. Ik denk dat ze het nooit zal beseffen dat haar baasje er niet meer is', vertelt Alla Vorontsova, een zuster die helemaal gek is op de viervoeter. 'Er zijn al drie pogingen gedaan om haar te adopteren, maar ze bleef terugkomen. Ik heb ook gehoord dat mensen buiten Rusland haar wilden adopteren, maar dat is onmogelijk. Ze wil het ziekenhuis niet verlaten.

Bovendien houden we van haar en zij houdt van ons. Hoe kan ze ergens ver weg leven? Ze zou sterven van heimwee. Hier komen alle patiënten naar haar toe, ze aaien haar en geven haar iets lekkers, vooral de oudere mensen'.

Masha kwam twee jaar geleden voor het eerst in het ziekenhuis, toen haar baasje daar verscheen.
De gepensioneerde man uit het dorp Dvurechie, enkele kilometers van het ziekenhuis vandaan, overleed in december 2013. Masha was zijn enige bezoeker. Ook na de dood van de man bleef Masha naar het ziekenhuis komen. Of omdat ze nergens anders heen kon of omdat ze ervan overtuigd was dat haar baasje nog altijd in leven was.

Bron

Gerelateerde artikelen

50 Shades of 50 worden (4)

Door:

Mijn vriendin (zij is gelukkig ouder) en ik hebben het jarenlang geroepen: wij werden ieder jaar 38 jaar. We hebben dit lang volgehouden. Van 38 naar 50 is wel een hele grote sprong.

Lees verder

FemNa40